Antiek meubels

29 juli 2015 | Woonaccessoires

Antiek meubels

Antiek meubels of antieke meubelen zijn er in vele soorten, maten, kleuren en vormen. Van houten meubels tot landelijke meubels of de koloniale variant. U vindt ze bij de wooncentra bij u in de buurt of via internet maar in principe kunt u kiezen wat u aanstaat.

Antiek meubels bijpassend bij uw stijl

Antieke meubelen die bijpassend zijn bij de door u gekozen stijl zijn uiteraard volledig afhankelijk van de stijl. Als u gaat voor een antieke look in uw huis dan kunt u zich al prima redden met een Chesterfield bank of soortgelijke bank. De bank bepaald een groot deel van de stijl maar niet alles. Hoe meer meubels in uw huis passen bij de stijl des te sterker de stijl doorgevoerd wordt.

Echte antiek meubels van vroeger

De meubels van vroeger waren niet gemaakt met metalen onderdelen of bekleed met stof. De echte antieke meubelen waren gemaakt van meerdere stukken hout. Het liefst werd dit van 1 grote plaat verwerk (boom) zodat alle stukken hout dezelfde kleur en structuur hadden. Naarmate de tijd vorderde werden deze meubels bekleed met stof. Pas veel later is er vulling bij gekomen en werden de meubels gemaakt met metalen pennen, schroeven, bouten en moeren. Als u dus echt antieke meubels in huis wilt hebben dan zult u dus eigenlijk op zoek moeten gaan naar meubels die alleen van hout zijn gemaakt en waar zelfs geen schroef in verwerkt zit.

Antiek meubels geven speciaal tintje aan uw inrichting

Met zekerheid kan in ieder geval gezegt worden dat als u antieke meubelen in huis plaatst dat u de gehele inrichting een speciaal tintje mee geeft. Niet veel mensen zullen dit soort meubels in huis hebben en daarom is echt antiek vaak ook veel meer waard dan de meubels die we vandaag de dag kennen, deze worden ten slotte in grootproductie gefabriceerd. Wilt u dus echt iets authentieks en luxe toevoegen aan uw inrichting? Kies dan voor antiek meubels of antieke meubelen en kijk hoe dit uit werkt.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën