Barok behang

29 juli 2015 | Wanddecoratie

Wat is barok behang?

Barok behang is een ouderwetse stijl die zijn eervolle comeback heeft gemaakt in woonhuis inrichting. De kenmerken van barok behang zijn typerend en direct herkenbaar. De weelderige en complexe symmetrische patronen zijn de belangrijkste kenmerken van deze behang soort. Barokbehang is als trend helemaal terug als hedendaagse wanddecoratie.

Barok geschiedenis

De barok is een Europese stijlperiode die zijn oorsprong had in Italië. Deze periode liep van de 17e eeuw tot in de eerste helft van de 18e eeuw. De barok stijl kwam in uiting in o.a. de architectuur, schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur en muziek. Het woord ‘barok’ stamt af van het Portugese woord ‘barroco’, dit betekent ‘onregelmatig gevormde parel’. Barok behang is vak zeer sierlijk en kan soms wat overdadig overkomen. Door te overdrijven in kleuren en vormen wordt een kitsch uitstraling bewerkstelligd die in bepaalde inrichtingen fantastisch tot uiting komt.

Barok behang als wanddecoratie gebruiken

De bekendste combinatie waarin barok behang wordt toegepast is de combinatie met hedendaags modern strak design. Hierdoor is het mogelijk om een zeer strakke inrichting te bewerkstelligen zonder dat deze kil en koud aanvoelt. De barokke elementen van het behang geven de ruimte een warm en huiselijk karakter.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën