Barok meubels

29 juli 2015 | Woonaccessoires

Barok meubels

Barok meubels zijn meubels die gebasseerd zijn op een bepaalde stijlperiode die Barok heette. Deze barok meubelen zijn tegenwoordig overal te vinden en zijn te herkennen aan de opzichtige stijl. Als u een beetje kijkt dan zult u snel zien dat de stijl wel iets heeft van de stijl van ons koningshuis.

Sierlijke Barok meubels

Waar de barok stijl ergens opzichtig is krijg je er toch sierlijke barok meubels van. De rug van een stoel bijvoorbeeld met een versierde rand en versierde stoelpoten en het mooiste is dat er veelal complete overeenkomde sets verkrijgbaar zijn. Denk hierbij aan een eetkamertafel met stoelen en een bank met een salontafel allemaal op dezelfde manier met dezelfde details en versieringen. Vaak worden barok meubelen ook aangezien voor “kitsch” oftewel te opvallend voor in huis (volgens sommige mensen). Gelukkig valt er over smaak niet te twisten en dus is het voor sommige mensen afgrijselijk maar voor vele anderen een must-have.

Barok meubels en kleur

Een aantal kleuren komen telkens terug in alle meubelen. Dit zijn goud, silver, brons, zwart, wit en creme. Andere veel voorkomende kleuren zijn paars, rood, groen en blauw. Ook zien we tegenwoordig steeds meer motief werk terugkomen. Ook bij de barok meubelen komt dit steeds meer voor. Een fauteuil met panterprint, of een commode met zebraprint en dan toch met de versierde poten en laadjes.

Barok meubels en materiaal

Veelgebruikt materiaal voor het maken van barok meubelen zijn onder andere mahonie hout, zijde, verschillende stoffen en eiken hout. Ook wordt er aardig wat gebruik gemaakt van marmer en gips voor het benadrukken van de stijlen.

Barok meubels vindt u overal, via internet en in verschillende wooncentra.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën