Behang in de kinderkamer

29 juli 2015 | Kinderkamer

Behang in de kinderkamer, ideeën en tips

Behang in de kinderkamer is voor uw kind net zo belangrijk als behang in de woonkamer voor u is. Net als behang in de woonkamer is het voor de kinderkamer ook een woonaccessoire en dient het ook als attribuut voor het doorvoeren van een bepaalde stijl.

Behang in de kinderkamer uitzoeken

Als u behang uit gaat zoeken dan adviseren wij u op er wel op te letten dat het uitgekozen behang past bij de stijl van de kinderkamer. Stel dat u bijvoorbeeld gaat voor een rust uitstralende kinderkamer dan raden wij wel aan om neutraal behang te nemen en geen soort uit te zoeken met bijvoorbeeld Ajax logo’s of auto’s aangezien dit de stijl van de kinderkamer behoorlijk verstoort. Daarnaast is ook de kleurstelling van het behang toch ernstig van belang. Vloekende kleuren stralen geen rust uit, net als dat 1 kleur voor alles (lampen, gordijnen, vloerbedekking/laminaat, verf, etc) ook niet echt rust uitstraalt. Het gaat er juist om de gulden middenweg te vinden in het afwisselen van kleur en eventueel stijl zodat de kamer 1 groot geheel vormt.

Kinderkamer behang als accessoire

Net als bij de woonkamer geldt ook hier behang als een accessoire binnen de stijl van de kamer. Het juiste soort kan de gekozen stijl enorm versterken of juist verpesten. Let daarom goed op wat wij hebben geadviseerd en u kunt bijna niet meer missen. Vergeet echter nooit dat het niet zomaar een accessoire is. In principe geldt voor behang hetzelfde als voor verf en dat is namelijk dat het de fundering (als het ware) vormt voor de kinderkamer. Aangezien het behang aangebracht wordt nadat het plafond gedaan is, kiest u dus het behang eigenlijk niet uit op basis van de andere accessoires zoals lampen maar juist andersom. Het wil natuurlijk wel gebeuren dat u andere accessoires al in huis heeft en in dat geval dient u er wel op te letten dat het een geheel vormt.

Behang Kinderkamer als rustbrenger

Als u de juiste accessoires bij het behang heeft gezocht, of juist het juiste behang bij de andere accessoires dan zal het behang moeten fungeren als rustbrenger in de kinderkamer. Hoe meer rust de slaapkamer van uw kind uitstraalt hoe rustiger uw kind zal worden. U merkt dit snel genoeg. Als u kind rustiger is, presteert het beter op school, zit uw kind lekkerder in zijn vel en dit resulteert weer naar u. U zult de gevolgen hiervan geheid merken. U voelt zich rustiger en meer ontspannen en dit heeft u toch ook nodig om goed te kunnen functioneren van dag tot dag.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën