Bonsai voor binnen en buiten

29 juli 2015 | Groen

Bonsai als hobby

Bent u een echte bomen liefhebber? Wellicht is bonsai dan iets voor u. Bonsai is het vormen van kleine bomen in een mooie bonsaischaal. Veel mensen denken dat bonsai een dure en ingewikkelde hobby is. Dit valt echter mee. Tijdschriften zoals Bonsai Focus laten zien dat deze liefhebberij ook zeer geschikt is voor de beginner.

Bonsai kopen

Er zijn verschillende plaatsen waar u bonsai bomen kunt kopen. Bijvoorbeeld in een bonsai speciaalzaak. Daar vindt u naast kant-en-klare bomen die slechts onderhoud vragen, ook bomen die u zelf nog moet vormen. Vrijwel alle bonsai bomen die u daar vindt, zijn geschikt als bonsai. Een andere mogelijkheid zijn de tuincentra. Om in een tuincentrum een geschikte boom vinden vraagt wel wat meer van uw kennis. Bijvoorbeeld welke boomsoorten wel of niet geschikt zijn.

Verzorgen van bonsai

Het verzorgen van bonsai bomen vraagt niet zoveel tijd als veel mensen denken. Het verzorgen van bonsai is wel meer seizoensgebonden. U mag bijvoorbeeld niet ieder seizoen snoeien omdat de boom dan bijvoorbeeld in rust is. De boom heeft op dat moment alle energie nodig om te overleven. U vindt meer informatie over de seizoensgebonden verzorging in goede bonsai boeken of het tijdschrift Bonsai Focus.

Bonsai Focus

Bonsai Focus is het bekendste bonsai tijdschrift. Het tijdschrift is volledig in kleur en telt maar liefst 116 pagina’s. U leest de laatste nieuwtjes op het gebied van bonsai bomen, schalen en technieken. In elke uitgave laat een grootmeester een aantal technieken uitgebreid zien aangevuld met prachtige foto’s. Bonsai Focus wordt elke twee maanden uitgegeven in maar liefst vijf verschillende talen.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën