Een complete keuken inrichten en plaatsen

29 juli 2015 | Keuken

Een complete keuken

U bent op zoek naar een complete keuken? Dan heeft u in principe 2 opties. De eerste optie is een kant en klare keuken kopen bij een woonboulevard of keukenzaak. Dit heeft natuurlijk voor en nadelen. Een aantal voordelen hiervan zijn toch wel dat alles direct bij elkaar past, dat installatie op locatie en vaak bij inbegrepen is en dat het inderdaad compleet is. Nadelen aan deze kant zijn dan u dan toch soms ruimte mist (kastjes of laden) of u wilt net een ander soort kookplaat wat bij die keuken niet mogelijk is. Optie nummer 2 is dat u de keuken geheel zelf samensteld. Dit kunt u over het algemeen bij keukenzaken doen en bij wooncentra’s zoals een Ikea. Ook deze optie biedt de nodige voordelen en nadelen. Het grooste voordeel is dat u zelf bepaalt hoe groot uw keuken wordt en hoeveel kasten en opbergruimte deze bevat. Het grootste nadeel is dat u vaak zelf voor de installatie van het geheel op moet draaien.

Waar bestaat een complete keuken uit?

In principe heeft elke keuken een aantal standaard zaken inbegrepen. Over het algemeen bestaat een complete keuken inrichting uit:

  • Kastjes (vaak boven en onder)
  • Laden (voor bestek e.d. boven de onderste rij kastjes)
  • Een aanrechtblad
  • Een spoelbak / wasbak met kraan
  • Een kookplaat (keramisch of op gas)
  • Een afzuigkap
  • Een magnetron of een oven

Combineer alle bovengenoemde zaken en je komt tot een complete keuken met alles erop en eraan.

Complete keuken verlichting

Een keuken hoort natuurlijk ook verlichting te hebben anders is het niet compleet. U kunt vaak kiezen uit vele soorten verlichting om aan te brengen. Wat dacht u van aanrechtbladverlichting? Dat is verlichting die onder de bovenste rij kastjes wordt gemonteerd en op het aanrechtblad schijnt zodat u goed kunt zien wat u aan het bereiden bent. Ook kan er natuurlijk een plafond lamp geinstalleerd worden voor wat extra licht (eventueel spotjes) en dan kunt u er ook nog voor kiezen om sfeerverlichting of decoratieve verlichting aan te brengen door bijvoorbeeld spotjes in de grond aan te brengen en te richten op de onderste rij keukenkastjes. De keuken inrichting is ook van belang voor het plaatsen van de verlichting aangezien die goed tot zijn recht moet komen.

Een complete keuken goed tot zijn recht

Een complete keuken met alles erop en eraan komt vaak in elke huisstijl goed tot zijn recht als het maar bij de gekozen stijl past. Dit kunt u laten passen door op vormen, maten, accenten en kleuren te letten en tot slot bepaalde details toe te voegen die terug te vinden zijn in het overige huis.

Tags: , ,

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën