De complete kinderkamer – waar bestaat die uit?

29 juli 2015 | Kinderkamer

De complete kinderkamer

De complete kinderkamer inrichten voor uw kind kan erg leuk zijn maar waar bestaat die nou eigenlijk uit? Wat moet er allemaal aanwezig zijn? Wat kan allemaal wel en wat kan niet? Wij hebben het voor u uit lopen zoeken en hebben dit speciaal voor u opgenomen.

Wat staat er allemaal in een kinderkamer?

Om te beginnen heeft uw kind een bed nodig om in te slapen. U kunt hier natuurlijk in eerste instantie denken aan een ledikant voor de echt jonge kinderen maar zodra het kind wat groter wordt, wordt de keuze ook groter. U kunt dan gaan voor een hoogslaper of voor een stapelbed of voor een normaal 1 persoonsbed. Er is zoveel keuze dat u deze echt wel goed mag afwegen.

Verder zou dit ongeveer in een complete kinderkamer moeten staan:

  • Bed
  • Kast voor kleding
  • Kast voor het speelgoed
  • lampen
  • Commode (voor de kleinere kinderen)
  • Leuke vloerbedekking
  • Stoeltje

Als u deze standaard dingen in ieder geval opneemt op uw complete kinderkamer dan zou u in ieder geval al goed moeten zitten. Natuurlijk komt er in de loop der tijd steeds meer bij voor het kind of voor de kinderen en u zult zich daar dan bij aan moeten passen maar dan heeft u in ieder geval al een goede basis.

Aanvullingen op de complete kinderkamer

Naast de zojuist standaard genoemde punten die eigenlijk altijd in een kinderkamer aanwezig zouden moeten zijn kunnen er ook nog aanvullingen geplaastst worden zoals onder andere een klamboe (tegen muggen en vliegen), een mobile (voor de baby’s) en mogelijk nog meer decoraties zoals bijvoorbeeld een spiegel of een leuk schilderij.

Andere handige toevoegingen zijn bijvoorbeeld een boekenplank zodat u de boekjes voor het kind ook mooi neer kan zetten en altijd bij de hand heeft als er voorgelezen moet worden. Een andere handige tip is het plaatsen van een opbergbank. Deze opbergbank heeft namelijk een zitting die tevens een klep is en het onderste deel af sluit. Hier kunt u dan weer mooi wat extra speelgoed kwijt en ook kunt u er dan zitten samen met uw kind.

Wij hopen dat u zo een beetje een idee heeft gekregen van wat u allemaal in een complete kinderenkamer kunt plaatsen

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën