Een complete slaapkamer – waar bestaat dat nou uit?

29 juli 2015 | Woonaccessoires

Een complete slaapkamer

Als u een complete slaapkamer gaat inrichten moet u toch wel op een aantal dingen letten zoals welke meubels ga ik plaatsen, hoe doe ik dat met mijn verlichting, waar plaats ik de kast en het bed, voeg ik nog eventuele extra accessoires toe? Het inrichten van de slaapkamer begint natuurlijk bij het uitzoeken van het behang of de verf.

Complete Slaapkamer – overweeg de mogelijkheden

Als u bezig gaat met de inrichting is het belangrijk om eerst te overwegen wat de mogelijkheden zijn. Maak bijvoorbeeld een plattegrond van de slaapkamer en teken daar eerst alle meubels in die u er in wilt hebben. U krijgt dan namelijk redelijk inzicht in hoe het er uit zou komen te zien. Daarnaast is het van belang dat u meubels uitzoekt die bij elkaar passen. Niet alleen qua kleur moet het kloppend zijn maar ook de formaten en vormen moeten toch wel bij elkaar passen. Als u bezig gaat met het uitzoeken van de kleuren dan kunnen wij adviseren om een kleurenkaart te maken. Het is vrij simpel om dit te doen en toch krijgt u dan goed inzicht in hoe alles bij elkaar past.

Complete slaapkamer – verf en behang is klaar en dan?

Als u eenmaal klaar bent met het verven of behangen van de slaapkamer dan wordt het tijd om de vloer uit te zoeken. Zorg ervoor dat de vloer bij de muren past en u vormt al 1 geheel binnen het vertrek. Als de vloer eenmaal ligt, of dit nou vloerbedekking of laminaat is, dan wordt het tijd om de meubels te gaan plaatsen. Pak de tekening er weer bij die u had gemaakt van de slaapkamer en kijk hoe de meubels daarop staan. Bevalt dit nog steeds? Mooi dan kunt u nu de meubels op die plek gaan plaatsen. Eventueel kan u altijd nog kleine wijzigingen doorvoeren hierin. Het leukste eraan is dat u uw ideeën werkelijkheid ziet worden. Als alle meubels eenmaal geplaatst zijn dan is het tijd om de verlichting aan te gaan brengen aan andere details (een klok, schilderijtjes, televisie en andere accessoires).

Een complete slaapkamer voor rust en ontspanning

Als u de slaapkamer helemaal ingericht heeft dan heeft u nu als het goed is een plek voor absolute rust en ontspanning. Als de complete slaapkamer 1 geheel vormt met elkaar dan straalt zo’n vertrek echt rust uit en hier gaat u zeker van profiteren.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën