Tips voor een complete woonkamer inrichting

29 juli 2015 | Woonaccessoires

Tips voor een complete woonkamer inrichting

Als u op zoek bent naar een complete woonkamer inrichting dan kunnen de tips op deze pagina u wellicht helpen bij het maken van de keuzes. De tips zijn er op gericht dat u kiest voor uniformatieit. De allereerste tip die u van ons krijgt is de KIS methode toepassen. KIS staat voor Keep It Simple een andere variant hierop is de KISS met dubbel s methode waarvan de betekenis Keep It Simple, Stupid is. De essentie van deze methode is dat eenvoud een enorme uitwerkingkracht heeft op alles. Hoe simpeler u iets houdt das te krachtiger kan het zijn. Van de andere kant beredeneerd kan het ook opgevat worden dat teveel meubels of accessoires in uw woonkamer rommelig kunnen ogen en onrust veroorzaken. Als u de KIS methode toepast is dit alvast het eerste wat u heeft weten te voorkomen.

Een complete woonkamer inrichting bestaat uit:

  • Bank(en) eventueel met stoelen
  • Boeken annex DVD kast
  • Salontafel
  • Telefoon tafeltje of kastje
  • TV meubel (kastje of wandrek)
  • Verlichting aan het plafond en muren
  • Leesverlichting
  • Accessoires zoals schilderijen en foto’s

Een complete woonkamer inrichting en toch ruimte over

Het is zeker mogelijk. Als u de volgende tips toe kunt passen kunt u ruimte besparen of het laten lijken alsof u weet hoe het moet. Ruimte creeeren kan vrij simpel gedaan worden. Zit uw woonkamer aan de achtertuin kant vast? Heeft u daar ook grote ramen voor veel licht? Dan kunt u vrij simpel uw woonkamer vele malen langer laten lijken door namelijk een rolgordijn op te hangen of gordijnen aan de zijkant. Alles kan dan als u de open ruimte maar niet af dekt. Dit oogt vele malen ruimer hoewel het niet zo is. Een andere tip is de juiste meubels bij elkaar zoeken waarbij u ook rekening houdt met hoogte en breedte van de meubels. Door bijvoorbeeld hoge meubels te plaatsen tegen een passieve muur en lage meubels (zoals een bank) tegen de actieve muur die volop aanwezig is in huis kunt u ook een bepaalde ruimte creeëren. Dit zijn eigenlijk hele simpele tips om u voor uw gevoel ruimte te besparen zonder dat u dat daadwerkelijk doet. Het gebruik van de juiste kleuren kan er ook bij helpen. Gebroken witte saus op het plafond en de muren met zwarte accenten rond de ramen of langs de schouw, de knoppen of handvaten van de kast zwart maken, kleine accenten aanbrengen helpt enorm bij het realiseren van ruimte.

Als u het principe van KIS en uniformiteit in ere weet te houden dan kan ook u een complete woonkamer inrichting bij elkaar zoeken zonder al te veel problemen en u zult versteld staan van het resultaat.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën