Alles op gebied van design verlichting, sfeerverlichting en energie zuinige lampen

29 juli 2015 | Verlichting

Alles over design verlichting

Als u op zoek bent naar design verlichting dan heeft u enorm veel mogelijkheden. De eerste stap is het bepalen om welk vertrek het gaat. Elk soort vertrek in een huis heeft namelijk andere mogelijkheden als het hier op aan komt. De tweede stap is het doorvoeren van uw eigen stijl. U wilt natuurlijk niet dat uw verlichting niet overeenkomt met de rest van de stijl van uw huis.

Design verlichting in de woonkamer

In de woonkamer heeft u best een aantal keuzes als het hier op aan komt. Wij hebben speciaal voor u de mogelijkheden van de verschillende soorten design verlichting opgezocht.

  • Plafond inbouw – over het algemeen zijn dit spotjes of led spotjes
  • Plafond opbouw – dit zijn bijvoorbeeld plafonnières of box lampen
  • Pendel lampen – lampen die hangen aan het plafond
  • Wand inbouw – over het algemeen zijn dit ook spotjes of led spotjes met lage wattages
  • Wand opbouw – speciaal vormgegeven lampen die bijna altijd naar boven en beneden een bepaalde lichtopbrengst hebben
  • Staande lampen – lampen die op een voet op de grond staan
  • Tafellampen – kleien versies van de staande lamp die op een tafeltje kunnen staan
  • Grondspotjes

In principe heeft u dus best ruime keuze voor in de woonkamer.

Design verlichting in de keuken

In de keuken zijn in principe dezelfde mogelijkheden als in de woonkamer met als enige verwisseling dat een tafellamp hier niet geplaatst kan worden en in plaats daarvan zijn er de werkbladverlichting mogelijkheden. Verder kunt u nog steeds kiezen voor plafond inbouw en opbouw, wand inbouw en opbouw en grondspotjes.

Design verlichting in de slaapkamer

Als er wordt gekeken naar de verlichting in de slaapkamer dan kan toch wel geconcludeerd worden dat ook hier het grootste gros aan mogelijkheden wederom gelijk is. Het soort lampen is echter wel verschillend ondanks dat ze dus wel in dezelfde categorie vallen. Met name ligt de nadruk bij de verlichting in de slaapkamer op detail en sfeerverlichting. Denk bijvoorbeeld aan tafellampen die als nachtlampje fungeren of een wand opbouwlamp boven het bed als leesverlichting of puur als sfeerverlichting. Ook zijn de mogelijkheden voor plafond inbouw en opbouw lampen weer aanwezig net als bij de muren. Ook kunt er natuurlijk voor kiezen om wederom pendellampen aan te brengen in de slaapkamer of grondspotjes voor het bed. Het creëert in ieder geval voldoende sfeer in de slaapkamer.

Design verlichting in de badkamer

Bij het aanbrengen van verlichting in de badkamer moet er met name rekening gehouden worden met de spatwaterdichtheid van de lampen. Dit geldt in ieder geval voor alle lampen op de grond of in de buurt van het bad of de douche. Aangezien het nog wel eens wil gebeuren dat er wat water op de grond terecht komt, zou het toch voor grote problemen kunnen zorgen als deze lampen niet spatwater dicht zouden zijn. Verder kan er hier gekozen worden voor grondspots onder de wastafels (uiteraard spatwaterdicht), Spiegelverlichting voor boven de spiegel, wand in- en opbouw verlichting waarvan de lampen in de buurt van het bad en/of de douche spatwaterdicht moeten zijn, plafond lampen die niet direct boven het bad of de douche hangen hoeven niet spatwaterdicht te zijn. Als deze regels doorgevoerd worden heeft u natuurlijk nog keuze uit tal van soorten lampen wat betreft de stijl die u wilt doorvoeren. Als u de gewoon aan houdt dat de lampen binnen de stijl moeten passen dan zit u altijd goed.

Design verlichting in de kinderkamer

Voor de kinderkamer geldt hetzelfde als de slaapkamer. De verlichting in de buurt van het bed moet voor voldoende sfeer en rust zorgen, terwijl de verlichting in de buurt van het bureau of de kast best wat meer aanwezig mag zijn en nog meer sfeer mag toevoegen. Ook hier gelden dezelfde mogelijkheden als voor in de slaapkamer.

Aanvullend kunt u ook nog dezelfde keuzes hebben voor in de veranda, garage, toilet, overige slaapkamers, 2e badkamers en de hal en overloop natuurlijk. Het trappenhuis of de trap kunt u ook verlichting eventueel met grondspots van een laag wattage zodat u niet verblind wordt. Als u over het algemeen aan houdt dat de lampen bij de door u gekozen stijl moeten passen dan kan het bijna niet mis gaan met het versterken van deze stijl door middel van design verlichting als woonaccessoire.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën