Hoogslapers en stapelbedden

29 juli 2015 | Kinderkamer

Hoogslapers besparen ruimte en maken de slaapkamer gezellig

Hoogslapers zijn niets anders dan gewone bedden die op een onderstel zijn gebouwd. Het onderstel hiervan is juist het unieke stuk. Het is namelijk vele malen hoger dan bij een gewoon bed. Dit zorgt ervoor dat uw kind verder boven de grond slaapt en u heeft direct extra ruimte onder het bed. Deze ruimte wordt vaak ingedeeld met een bureau en stoel, een kast, opbergbox voor speelgoed, speelruimte of kledingkast.

Hoogslapers met bureau en stoel

Deze versie van dit soort bedden is misschien wel de meest gerealiseerde of bestelde uitvoering. Bij wooncentra’s zoals Ikea, Leenbakker en Kwantum ziet u ze vast en zeker regelmatig staan. Het bed boven en direct onder het bed een bureau met een bureaustoel zodat uw kind daar zijn huiswerk kan maken, kan tekenen, spelen of computeren. Over het algemeen worden hoogslapers alleen gebruikt voor kinderen tot een jaar of 15 aangezien ze dan toch vaak te lang zijn om nog recht onder het bed te kunnen staan en dit geeft vaak problemen. Dit type bed met een bureau eronder biedt u echt een oplossing als u op zoek bent naar meubels die in een relatief kleine kamer passen. Het bespaart namelijk ook nog echt eens ruimte.

Hoogslapers met kledingkast of opbergkast

Een andere versie van dit bed type is de versie met een kledingkast of opbergkast onder het bed. Het grootste voordeel hiervan is dat het bed extra stevigheid heeft door de onderliggende kast maar daarnaast ook dat u op hetzelfde stuk grond van de slaapkamer een bed en een kast kwijt kunt en dit bespaart toch al snel de nodige ruimte en wie wil dat nou niet? Met name voor kinderen die vaak veel kleding hebben en veel speelgoed, biedt deze versie van dit bed type een goede oplossing. Ondanks het feit dat u deze versie niet snel bij een woonwinkel zult zien staan, zijn ze toch best populair. Kunt u ze echt niet vinden dan is er natuurlijk altijd nog de optie om er zelf een te bouwen.

Hoogslapers met speelruimte

Een andere populaire uitvoering van dit bed type is de versie met een speelruimte onder het bed. U moet zich dit zo voorstellen dat er onder heb bed eigenlijk een soort plein gevormd is waar u kinder(en) kan spelen met zijn/haar speelgoed. Bijvoorbeeld met lego of duplo, G.I. Joe of action man, Barbies of poppenhuizen het kan allemaal. Voor uw kind geeft dit een extra dimensie aan het bed. Net als bij de andere uitvoeringen kunt u ook op deze wijze met hoogslapers aardig wat ruimte besparen. Een ander groot voordeel is dat u er (redelijk) voor kunt zorgen dat het speelgoed niet door de hele kamer heen ligt en over de vloer verdeeld ligt. Dit moet u toch als ouder een extra veilig en beschermt gevoel geven en een stuk zorgen om de kinderkamer wegnemen.

Zelf hoogslapers maken

Als u de juiste versie van het gewenste bed niet kunt vinden, dan zou u eigenlijk de optie om zelf zo’n soort bedtype te maken eens moeten overwegen. U kunt dan bij een woonwinkel terecht voor een kale versie van het bed en dan kunt u zelf bepalen wat u toe wilt voegen. Denk hierbij aan kasten, opbergboxen, klapdeurtjes als toegangsdeur of planken voor het tonen van bouwwerken of speelgoed. Erg moeilijk is het in ieder geval niet om zoeits te realiseren. Als u een beetje handig bent kunt u heel gemakkelijk zelf zulke handige opties toevoegen aan hoogslapers.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën