Houten meubels

29 juli 2015 | Woonaccessoires

Houten meubels

Houten meubels zijn er in vele soorten maten en soorten materiaal. U heeft de keuze uit vele kleuren maar nog veel belangrijker is dat u kunt kiezen uit eiken meubels, grenen meubels of teak meubelen. Dit zijn doorgaans de meest verkrijgbare type meubelen en daarmee ook de meest verkochte. Het voordeel van deze typen is u uw huis zeer warm in kunt richten door het gebruik van natuur houten meubels.

Eiken meubels

Eiken meubels hebben doorgaans een vele lichtere kleur dan andere soorten houten meubels. Dit geeft uw huis niet alleen een warme indruk door het gebruik van natuurproducten maar ook wordt uw hele huis er lichter door. Als uw huis lichter lijkt oogt het ook weer ruimtelijker en dat is wat u toch na probeert te streven met de inrichting. Eiken meubels lenen zich daar dan ook uitstekend voor.

Grenen meubels

Grenen meubels ogen wat massiever dan eiken houten meubels maar hebben wel dezelfde uitwerking. Door de massievere look van de meubels denkt men ook vaak sneller aan antiek dan aan modern ondanks dat dit absoluut niet zo hoeft te zijn. Grenen meubels zijn naast massiever ook vaak donkerder (niet veel maar iets) dan eiken meubels en dit geeft ze toch weer een extra dimensie als u ze in huis plaatst. Ook leent dit type meubels zich er uitstekend voor om geschilderd te worden. Dit biedt u gelijk de mogelijkheid om alle mogelijke kleuren in huis te plaatsen maar de structuur van de meubels blijft wel gelijk en dus houdt u die natuurlijke look. Een goede mogelijkheid dus voor ieder interieur.

Teak meubelen

Teak meubelen zitten eigenlijk tussen de eiken houten meubels en de grenen houten meubels in. Niet alleen qua kleurstelling maar ook qua massiviteit. De teak meubelen zijn net weer iets minder in het oog springend. Toch behouden ze wel het gevoel van natuur voor in huis. U kunt eventueel ook eiken houten meubelen of grenen meubels afwisselen met teak meubelen zonder dat het echt op zal vallen. Dit doet het pas als u de meubels tegen elkaar aan plaatst. Als u bij wijze van een servieskastje heeft van grenen hout en een wandkast van teak hout dan is dit uitstekend te combineren.

Vele mogelijkheden dus met verschillende soorten houten meubels.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën