Leuke woonideeen | interieurtrends | inrichting huis

29 juli 2015 | Woonaccessoires

De inrichting van uw huis

De inrichting van uw huis is belangrijk voor de stijl waarin u wilt wonen. Maar wat is er nu allemaal belangrijk? In principe telt alles mee voor de decoratie. Van vloeren tot behang en van meubels tot details, echt alles telt mee. Het meest verstandige is om te beginnen met de vloer, dan de muren te bekleden, daarna bijpassende meubels te zoeken en dan over te gaan tot details aanbrengen zoals gordijnen, verlichting, sfeerverlichting en andere woonaccessoires. Op deze manier krijgt u de inrichting in uw huis die bij u past.

Inrichting huis – De vloeren

Als eerste is aan te raden om een vloer uit te zoeken voor in uw woning. Maar wat voor vloer past bij u? Er zijn veel soorten vloeren beschikbaar voor uw woning. U kunt kiezen voor laminaat, parket, kurk, hout, zijl en vloerbedekking. Kies voor datgene dat het meest past bij uw stijl en uw manier van leven. Iemand die niet houdt van onderhoud plegen aan vloeren moet niet gaan voor een echt houten vloer aangezien deze 2 keer per jaar in de lak gezet moet worden. Iemand die niet houdt van nep moet niet kiezen voor een laminaat vloer dan is een houten vloer een betere optie. Zo wordt de uiteindelijke keuze niet alleen bepaald door de stijl die u in huis wilt maar ook door uw manier van het omgaan met een vloer.

Wanddecoratie – essentieel voor de inrichting van uw huis

Als u de juiste vloer heeft gekozen dan wordt het tijd om te kijken naar de muren. Wat wilt u met de muren doen? Gaat u voor behang, fotobehang of misschien toch gewoon voor verf? En wat voor verf wilt u dan gaan gebruiken? U kunt er bijvoorbeeld kiezen om krijtverf of kalkverf te gebruiken voor een bijzonder aanzien van uw woning maar het moet wel binnen uw stijl passen en bij de meubels die u in gedachten heeft. De vloer vormt samen met de muren de grootste oppervlakte in uw huis en is daarom leidend voor het gezicht. Dit soort aspecten zijn belangrijk om in gedachten te houden bij de huis inrichting.

De inrichting van uw huis uitbreiden met meubels

Als de vloeren en de muren klaar zijn dan is het tijd om de meubels die u in het achterhoofd had uit te gaan zoeken binnen de door u gekozen stijl voor uw woning. Houdt alleen wel rekening met bepaalde factoren zoals lichtinval voor de plaatsing van de meubels. Wilt u die grote boekenkast niet te prominent aanwezig hebben in uw woonkamer, kies dan een donkere hoek waar geen direct licht op valt zodat deze in de “vergeethoek” komt te staan. Wat vormen de meubels samen? Maakt u echt een woonkamer deel en apart eetkamer deel of plaatst u de meubels vrij open in de kamer zodat de woonkamer als het ware bij de eetkamer aangetrokken wordt? Als tip geven wij u daarom ook, bedenk goed wat u wilt en wat past bij de stijl en plaats dan de meubels zorgvuldig neer. Bevalt het niet, maak dan voor de verandering eerst eens een schets van een bovenaanzicht van het vertrek. Plaats de meubels zoals u dat in gedachten heeft op de tekening en bekijk dan nog eens kritisch of het u zou kunnen bevallen. Kunt u die vraag met “Ja” beantwoorden dan heeft u de juiste huis inrichting gevonden voor uzelf.

Decoratie en Accessoires

Als de meubels allemaal op de juiste plaats in huis staan binnen de door u gekozen stijl dan is het tijd om de decoratie en woonaccessoires uit te gaan zoeken. Begin bij de ramen. Hier kunt u kiezen voor luxaflex, gordijnen, rolgordijnen, vouwgordijnen, vitrages of helemaal niets natuurlijk. Het kan soms zo zijn dat u bij de inrichting van uw huis juist niets voor de ramen moet hangen om deze extra te accentueren of het bepaalde effect met lichtinval te realiseren. Als u dat allemaal bepaald heeft kunt u gaan kijken naar de verlichting in uw huis. Wat voor lampen wilt u gaan gebruiken? En kiest u dan voor spaarlampen, ledlampen of gewone lampen? Laat u de lichten dimmen met een schakelaar, op afstandbediening of gebruikt u enkel en alleen een lichtschakelaar?

Weet u al waar u de verlichting op gaat hangen? Dan bent u al een heel eind met het voltooien van uw huis inrichting. Als u dat weet kunt u gaan kijken naar accessoires voor in het vertrek en planten. Bij accessoires kunt u denken aan schilderijen, beeldjes, manden, kunst of decoratieve accessoires. Juist dankzij dit soort accessoires kunt u de stijl die u gekozen heeft voor uw huis versterken of afzwakken. Een belangrijk element dus voor de juiste sfeer. Tot slot rest u dan nog om eventueel planten uit te zoeken. Dit kunt u doen maar het is voor veel verschillende stijlen niet aan te raden om groen in huis te nemen. Als tip kunnen wij u het beste geven dat u moet kijken of de uitgekozen plant of boom goed bij uw inrichting past. Is dit niet het geval, dan moet u het niet komen en al helemaal niet plaatsen.

Inrichting huis van voor tot eind

Zoals u merkt zijn er nogal wat factoren die de inrichting van uw huis beïnvloeden. Als u over alle elementen eerst goed nadenkt voor u een besluit neemt dan bent u al een heel eind. Uit ervaring weten wij dat een te snel genomen beslissing vaak niet de juiste is en helemaal met huis inrichting is een juiste beslissing zo belangrijk. Overweeg daarom gewoon goed de mogelijkheden en probeer uzelf zoveel mogelijk het uiteindelijk resultaat voor ogen te houden dan kan het bijna niet mis gaan.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën