Kaarsen als sfeervolle verlichting

29 juli 2015 | Verlichting

Kaarsen voor in huis

Kaarsen in huis dienen niet alleen als versiering van de kamer ook kunnen ze dienen als verwarming of als verlichting. Dit maakt ze tot een veelzijdige woonaccessoire. Ze zijn in vele soorten en maten te verkrijgen net als dat elke kleur mogelijk is. Een aantal aspecten ervan zijn brand duur, lengte, dikte en kleur.

Kaarsen maken

Net als de exemplaren die u in de winkel koopt kunt u er ook voor kiezen om ze zelf te maken. Dit kunt u uiteraard helemaal zelf doen maar u moet dan wel bepaalde apparatuur in huis halen om dit te kunnen bewerkstelligen. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om naar een kaarsenfabriek of makerij te gaan waar ze de mogelijkheid bieden uw eigen fantasie tot uiting te brengen. U kunt dan kiezen voor het materiaal, de kleur(en) en de vorm(en).

Kaarsen als versiering

Wat tegenwoordig veelal gebeurd is dat ze gebruikt worden in huis als woondecoratie. Ze worden op een schaal geplaatst op de salontafel, naast de televisie op het TV meubel, in de vensterbank of op de schouw. Er zijn in ieder geval mogelijkheden genoeg om te laten zien wat voor prachtig gevormde of gekleurde exemplaren u in huis heeft. Hier worden veelal sierkaarsen voor gebruikt die over het algemeen niet aangestoken worden omdat men dit “zonde” vindt.

Kaarsen als verlichting

U kunt natuurlijk ook kaarsen voor verlichting in huis plaatsen. Over het algemeen plaatst u dit soort in een soort voet en dit type zorgt voor extra verlichting in huis. Primair kunt u extra sfeer in huis brengen door dit type te gebruiken. Ook voor dit type geldt weer dat er verschillende kleuren, vormen en zelfs geuren gekozen kunnen worden.

Kaarsen met geur

Bij de geurkaarsen wordt er in het vet een extra geurtje opgenomen (meestal olie) zoals vanille, lavendel, rozen en citronella (tegen muggen). Naast al deze geurtjes zijn er tegenwoordig ook kaarsen verkrijgbaar met parfum erin verwerkt zoals Chanel no5, Hugo Boss deep Red en Ralph Lauren Blue. Dit laatste type geurt extra als u dun laagje uit de kaars zelf schraapt en geeft uw huis een extra lekkere comfortabele geur.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën