Kasten

29 juli 2015 | Woonaccessoires

Kasten zijn onmisbaar

U merkt het pas wanneer u gaat verhuizen. Kasten zijn onmisbaar in een woning. Het zijn enorm handige opbergers die in veel vormen en maten te koop zijn. U kunt vrijwel alles in kasten opbergen, van servies in de keuken tot handdoeken in de badkamer. In welke kamer u ook komt, er staat altijd een of meerdere kasten.

Kasten ruimen uw huis op

Stelt u zich eens voor dat u geen kasten in huis had. Het zou een grote chaos worden. De kleding van u en uw gezinsleden op een hoop, speelgoed van de kinderen dat door het hele huis geslingerd. Gelukkig is er voor elke kamer in het huis wel een speciale kast te koop. Een badkamer kast is vaak smal en hoog, terwijl een kledingkast vaak groot en breed. Ook is een kledingkast uitgebreider ingericht dan een badkamer kast. Er is plek voor het ophangen en neerleggen van kleding. Kasten zijn ook handig om bijvoorbeeld administratie mappen in op te bergen. In kasten onder de trap worden vaak boodschappen opgeborgen.

Gewone kasten versus inloopkasten

Inloopkasten hebben voor kinderen iets magisch. Je kunt je spulletjes en kleding erin opbergen maar het kan ook dienen als geheime plek. Een voordeel van inloopkasten is dat er geen ruimte van de kamer wordt ingenomen door kasten. Een nadeel kan zijn dat het een kale boel kan worden. Een mooie sierlijke kast kan heel wat gevoel in een woonkamer toevoegen en inloopkasten zijn niet verplaatsbaar. Een voordeel van gewone kasten is dat je ze kunt verplaatsen zowel in de kamer als in andere kamers. Een nadeel kan zijn dat gewone kasten op ten duur kapot kunnen gaan of u kunt uitgekeken raken op het uiterlijk. Soms heeft u geen keuze of uw voorkeur naar inloopkasten uitgaat of niet. Het moet immers wel mogelijk zijn in de kamer om een inloopkast te maken.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën