Keuken inrichting en informatie

29 juli 2015 | Keuken

Alles over de keuken

Niet alleen is een keuken maar een deel van uw huis. Het is eigenlijk de draaiende motor van uw huis. Elke ochtend, soms de middag en elke avond zult u gebruik maken van uw keuken voor het bereiden van eten. Ook moet de keuken aansluiting bij de gekozen stijl voor in uw huis. Het lijkt natuurlijk niet als u alles in huis behangen en beschilderd heeft met blauw tinten en vervolgens plaatst u een rode keuken! Wij hebben een aantal criteria opgesteld voor het uitzoeken van de juiste keuken voor de juiste stijl.

De keuken – met eiland of zonder

Waarschijnlijk is het eerste punt wat u zich af moet vragen, hoeveel ruimte heb ik voor mijn keuken en zelfs als het kan wil ik dan wel een kookeiland? Een kookeiland kan het uiterlijk van uw keuken sterk beinvloeden maar het neemt zeker aardig ruimte in beslag, ruimte die u wellicht niet heeft. Zorg er daarom voor dat u voor u op zoek gaat naar een keuken eerst te bepalen welke maten u beschikbaar heeft voor uw keuken. Ook is het dan een handige tip dat u weet waar eventueel stopcontacten zitten, waar de waterleiding loopt en waar de leiding van het gas zich bevindt. Dit is belangrijk voor de inrichting van uw keuken tenzij u zegt: “ik leg de leidingen wel om en stopcontacten leg ik ook zelf wel aan”. In dat geval maakt het natuurlijk allemaal niet uit.

Wat te doen met de reeds bestaande keuken

Wie kent het niet, u koopt een huis, geen nieuwbouw woning, waar alles al in aangebracht is inclusief de keuken. Wat nu toe doen, hoe kunt u er nu voor zorgen dat de keuken misschien niet de juiste kleur heeft maar toch binnen de gewenste stijl past? Hoe krijgt u dit voor elkaar? U heeft dan een aantal opties. Optie 1 is sloop de bestaande keuken eruit en plaats een geheel nieuwe. Dit gebeurd zelden en dat is mede om de reden dat als u dat van plan was u misschien het huis niet had gekocht. Optie 2 is de keuken aanpassen tot een stijl die bij de rest past. Dit hoeft niet te betekenen dat alles in 1 kleur moet zijn. U kunt bijvoorbeeld bepaalde soorten verlichting aanbrengen waardoor het opeens wel een geheel vormt. Als u in huis zacht gele verlichting gebruikt dan is het raadzaam om dit ook in uw keuken te gebruiken. Gebruik eventueel ook dezelfde types wand en plafondverlichting en op die manier kunt u de gekozen stijl voor uw huis ook doorvoeren in uw keuken.

Waar moet de keuken uit bestaan?

U kunt het tegenwoordig bijna helemaal zelf bepalen. Ook bij woonwinkels als Ikea kunt u complete keukens of op maat gemaakte keukens en onderdelen bestellen. Als u er voor zorgt dat u voldoende kasten heeft in uw keuken om alles op te bergen, een aanrechtblad op de juiste werkhoogte voor degene die het vaakst het eten kookt, de juiste kookplaat en voldoende laden voor uw bestek en kookgerei dat bent u al een heel eind.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën