Keuken inrichting

29 juli 2015 | Keuken

De keuken inrichting

De inrichting van uw keuken is van erg groot belang. Het doet voor het oog aan als een compleet geheel of het steekt juist af van de rest van uw huis. Keukens kunt u in vele vormen, maten en opstellingen krijgen. Bekijk dus goed wat er goed in uw huis past en ook u zult dol zijn op uw eigen keuken.

Welke opstelling van de keuken inrichting moet ik gebruiken?

Wij kunnen niet voor u bepalen wat exact de juiste inrichting is van uw keuken. Dat hangt ook af van wat u allemaal in uw keuken wilt plaatsen. Let er wel op dat u in ieder geval de genoemde punten van een complete keuken gebruikt. Een aantal punten van de opstellingen zie je altijd weer terugkomen. Bij de L indeling zie je namelijk vaak de koelkast aan de korte kant van de keuken staan tezamen met de oven of magnetron. bij de kookeiland indeling ligt het kookdeel op het eiland. Alleen grote open keukens zijn eigenlijk geschikt voor deze opstelling gezien de ruimte die u moet hebben tussen het eiland en de aanrecht. Voor de kookeiland uitvoering kunt u er ongeveer uitgaan dat u een oppervlakte nodig heeft van minimaal 3 meter bij 5 meter (dus 15 m2). Dit alleen maar inverband met de ruimte tussen het eiland en het aanrecht. Bij de dubbele I uitvoering (die ergens wel op de kookeiland uitvoering lijkt) zijn er 2 delen die recht tegenover elkaar liggen. Het grootste verschil met de kookeiland uitvoering is dat de kookplaat aan de kant van het aanrecht met de wasbak zit. De andere kant is eigenlijk een voorbereid tafel die vaak ook als eetbar gebruikt wordt.

Keuken inrichting met bar

Een andere optie is de keuken met een bar. Als u bijvoorbeeld uw keuken niet volledig in de open ruimte wilt plaatsen kunt u ook een bar plaatsen voor het sluiten van de open ruimte. De visite kan dan ook plaats nemen aan de bar voor een hapje en een drankje wat direct van de keuken geserveerd kan worden. Dit type kwam eerder veel meer voor dan tegenwoordig.

Keuken inrichting compleet maken

Als u eenmaal bezig gaat met de keuken inrichting dan kunt u er maar beter voor zorgen dat u het geheel compleet maakt. Dit doet u dus door de lijst van de complete keuken toe te passen en ook te zorgen voor de juiste verlichting. Als u dan ook de opstelling op de juiste manier kan uitzoeken dan zult u ongetwijfeld gaan genieten van uw eigen keuken.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën