Vergelijken en uitzoeken van kinderkamer bedden

29 juli 2015 | Kinderkamer

Vergelijken en uitzoeken van goede kinderkamer bedden

Kinderbedden zijn belangrijk voor een goede rust van het kind. Een goede keuze van het bed kan een positieve bijdrage leveren voor de gezonde groei van uw kind. Vanaf de geboorte tot een jaar of 17/18 zal uw kind meerdere bedden nodig hebben gezien de grootte van uw kind. Wij beschrijven hier een aantal varianten voor u.

Kinderkamer bedden – het begin

Op het moment dat uw kind geboren wordt legt u deze te slapen in een ledikant. Niet ongewoon is tegenwoordig om een klamboe te bevestigen aan het ledikant zodat uw kind geen last heeft van vliegen en muggen en dus ook niet geprikt kan worden. De tijden van door muggen getregde kinderen zijn dus voorbij. Bovendien kan uw kind zo veel rustiger slapen en dat is verschrikkelijk belangrijk voor uw kind.

Kinderkamer bedden – het kleuterbed

Op het moment dat uw kind het ledikant ontgroeit is zorgt u er natuurlijk voor dat het nieuwe bed wel weer een aantal jaren mee kan. Kies daarom niet voor een peuter bed maar direct voor een kleuter of jong tienerbed. U kunt dan namelijk uw kind in hetzelfde kinderbed laten liggen tot dat hij/zij een jaar of 9-10 zijn. Tegen die tijd is uw kind zoveel gegroeid en weet u ook ongeveer waar de lengte van uw kind zal gaan eindigen tezamen met het gewicht. Op basis van die gegevens is het tijd om weer een nieuw bed te kopen, hopelijk het laatste.

Kinderkamer bedden – het laatste bed

Zoals net gezegd bereikt uw kind ongeveer rond de leeftijd van 10 jaar een lengte waarop goed ingeschat kan worden hoe lang uw kind uiteindelijk gaat worden. Als u dit weet kunt u ook ongeveer het gewicht van uw kind wel schatten (de lengte in centimeters – 100 is dan een inschatting van het gewicht van uw kind) en op basis van die gegevens kunt u dan het “laatste bed” kopen voor uw kind. Eventueel kunt u er dan ook direct voor kiezen om dan een tweepersoonsbed te kopen. Dit kan weer schelen omdat u dan later geen tweepersoonsbed meer hoeft te kopen voor uw kind.

Gemiddeld koopt een ouder dus tussen de 3 en de 5 bedden voor zijn/haar kind. Dit is, zoals duidelijk aangegeven staat, dus ook wel nodig gezien de groei en het bijbehorende gewicht van uw kind. U wilt natuurlijk voorkomen dat uw kind rugklachten krijgt omdat u verzuimd heeft een nieuw bed te kopen terwijl u kind er zo hard aan toe was. Als u deze richtlijnen in gedachten houdt, kan het bijna niet meer mis gaan met de kinderkamer bedden.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën