Veel informatie en tips over lichtdichte kinderkamer gordijnen

29 juli 2015 | Kinderkamer

Lichtdichte of lichtdoorlatende gordijnen als sfeervolle decoratie

Kinderkamer gordijnen zijn niet langer alleen voor verduistering van de kamer. Vandaag de dag zijn het volwaardige decoratie voor de kinderkamer. U kunt de sfeer en stijl waar de kinderkamer mee is ingericht beduidend versterken met de juiste gordijnen.

Kinderkamer gordijnen – kamerbreed of raambreed

Als u op zoek gaat naar gordijnen voor de kinderkamer is het belangrijk om allereerst te bepalen of u ze kamerbreed of raambreed op wilt gaan hangen. Kamerbreed wil zeggen dat de gordijnen als ze gesloten zijn de gehele kamer (althans de muren waar de ramen in zitten) bedekken. U moet er wel rekening mee houden dat u dan altijd meer geld kwijt bent aan gordijnen dan wanneer u gordijnen besteld die raambreed zijn. Deze laatste bedekken namelijk net het raam met daarbij aan beide zijden een centimeter of 30 over zodat het raam niet meer te zien is.

Kinderkamer gordijnen – welk soort

Naast het feit dat u moet bepalen of u de gordijnen kamerbreed of raambreed wilt, moet u ook gaan kijken naar het soort gordijn dat u wilt. U kunt kiezen voor verduisterende gordijnen die doorgaans praktisch geen licht meer doorlaten of u kunt kiezen voor velours gordijnen die doorgaans alleen al mooier hangen dan de standaard uitvoeringen. Daarnaast heeft u met velours gordijnen nog vele andere keuzes zoals kleuren en stijlen. U kunt dan ook kiezen om de stijl van de kamer door te voeren in de gordijnen zodat het een mooi geheel gaat vormen.

Kinderkamer gordijnen als finishing touch

In principe is het zo dat de kinderkamer niet compleet is zonder de gordijnen. De ramen vallen namelijk nog zo op. Natuurlijk kunt u er voor kiezen een rolgordijn aan te brengen of iets op het raam te plakken maar een echte finishing touch bereikt u eigenlijk alleen met gordijnen. Helemaal als u de gehele kamer in een bepaalde stijl aan het doorvoeren bent, dan maakt u dit geheel compleet met een mooie set kinderkamer gordijnen die precies bij het overige interieur passen.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën