Kinderkamer kast voor kleding en speelgoed

29 juli 2015 | Kinderkamer

Kinderkamer kast voor kleding en speelgoed

Als u op zoek bent naar een kinderkamer kast dan heeft u uitgebreide keuzes. U kunt gaan voor een gewone standaard kast van verschillende soorten hout of u kunt kiezen voor een kast in een speciale vorm (bijvoorbeeld een prinsessen kast of kastelen kast). Doorgaans zijn er verschillende soorten kasten te vinden bij wooncentra’s zoals de Ikea maar u kunt er ook voor kiezen zelf een te maken in de stijl die is doorgevoerd in de kamer.

Kinderkamer kast in stijl van de kamer

Het maakt niet uit wat voor soort kast u kiest zoals deze maar in de stijl van de kinderkamer past. Wel is het verstandig van tevoren te bedenken wat u allemaal op wilt gaan bergen in de kast. Bergt u alleen kleren van uw kind erin op of wilt u er ook speelgoed in kwijt? Doet u alleen kleren of ook al het beddengoed, zomer en winterkleding en zwemkleding? Als u deze vragen voor uzelf eerst kunt beantwoorden dan kunt u zich alvast een voorstelling maken van de grote die de kast moet hebben om alles in te kunnen bergen.

Kinderkamer kast met vormen verkrijgbaar

Zoals al eerder gemeld kunt u ook kasten krijgen voor in de kinderkamer die een bepaalde vorm hebben. Zo is het mogelijk om een kastelen kast te krijgen of een prinsessenkast. Deze kasten bieden ook gewoon fatsoenlijk opbergruimte voor kleding en speelgoed maar hebben een aparte vorm bijvoorbeeld een hartvorm of de deuren zijn de ophaalbrug van het kasteel en de bovenrand van de kast heeft 2 torens. U kunt het zo gek niet verzinnen of het is wel in de winkel te vinden.

Kinderkamer kast zelf maken

U kent dat vast wel, de pakketten van de Gamma, Praxis en Ikea waarmee u zelf een kast kunt bouwen. Zo’n pakket bevat dan vaak een aantal standaard zaken zoals plankdragers en planken en een onder en bovenplaat met natuurlijk bijbehorende achterplaat. Het omhulsel zelf kunt u dan ook kopen bij de set of u kiest er voor deze zelf te maken. Als u een beetje handig bent met een decoupeerzaag en een hamer met spijkers dan komt u zeker een heel eind. Tips en variaties hiervoor komen regelmatig aan de orde bij programma’s als Eigen huis & tuin.

Als u eenmaal weet welke vorm u de kast wilt geven, dan is het nog een kwestie van het kiezen van de juiste grote en natuurlijk de kleur om de kast zo onopvolland mogelijk aanwezig te laten zijn in de kamer. Als u deze tips allemaal doorvoert, dan weet u in ieder geval zeker dat de kinderkamer kast een geheel vormt met de rest van de kamer en gaat de gekozen en doorgevoerde stijl in ieder geval niet verloren.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën