Kinderkamer lampen voor extra sfeer en verlichting

29 juli 2015 | Kinderkamer

Kinderkamer lampen voor extra sfeer

Kinderkamer lampen bieden de kamer niet alleen verlichting maar misschien nog wel belangrijker, het biedt de kamer extra sfeer en daarmaa kunt u de gekozen stijl voor de kamer weer versterken. Er zijn diverse soorten lampen waar u aan kunt denken zoals plafonnières, nachtlampjes, bureaulampen, kastverlichting en nog veel meer. Wij hebben voor u wat informatie uitgezocht.

Plafonnières als kinderkamer lampen

Als u plafonnières gaat aanbrengen moet u rekening houden met een aantal factoren. Ten eerste natuurlijk waar plaatst u de lamp? Doet u dit precies in het midden van de kamer, of juist boven het bureau of boven een kast? Ten tweede moet u zich af gaan vragen wat voor soort plafonnières u gaat plaatsen. Er zijn diverse soorten te verkrijgen in diverse stijlen, kleuren en maten. Denk hier dus ook goed over na. Ten derde moet u ook nog eens rekening houden met de lamp in de plafonnière. Hoeveel watts lamp plaatst u in de plafonnière? Energiezuinige lampen zijn tegenwoordig ook overal verkrijgbaar en daarmee kunt u energie besparen op de verlichting. Als u nu goed nadenkt over al deze genoemde punten dan kan u bijna niet meer fout gaan als u op zoek bent naar een plafonnière die past bij de door u uitgekozen stijl voor de kinderkamer.

Nachtlamp als kinderkamer lampen

Vaak is het feit dat kinderen, met name de nog iets jongere kinderen, iets bang zijn in het donker. Mede hiervoor kunt u er voor kiezen om een nachtlampje uit te zoeken voor op de kamer. Ook hiervoor geldt natuurlijk dat u wel in de gaten moet houden waar u hem plaatst, kan uw kind er bijvoorbeeld gemakkelijk bij om de lamp uit te doen, na het lezen, of zet u er een timer op zodat de lamp in het midden van de nacht uitgaat? Ook hier geldt wederom dat u moet denken om de lamp zelf die u in het nachtlampje zet gezien het aantal watt. Kiest u bijvoorbeeld voor een energiezuinige 7 watts lamp die 40 watt ligt geeft of gaat u voor een zachtere lamp. Daarnaast kunt u tegenwoordig ook kiezen voor de kleur lamp (voor in het nachtlampje) en natuurlijk kunt u ook de stijl en kleur voor het nachtlampje zelf bepalen. Ook dit is een echte accessoire om de stijl in de kinderkamer sterker door te laten komen. Denk er dus goed over na als u verlichting aanbrengt.

Spotverlichting of led verlichting als kinderkamer lampen

Ook zijn er als kinderkamer lampen spotjes en led lampen verkrijgbaar. Dit is zeker ook een uitvoering die de moeite waar is om te overwegen. U kunt met spotjes bepaalde delen in de kamer verlichten en met led lampen kunt u nog meer energie besparen. Spotlampen zijn niet de meest energie zuinige lampen die er zijn maar ze kunnen we die bepaalde sfeer in de kinderkamer versterken en daarom is het een optie die zeker overwogen dient te worden.

Denk dus over alle kinderkamer lampen goed na alvorens u ze aanschaft en over de andere punten die wij voor u uitgezocht hebben, dan kan het bijna niet meer mis gaan

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën