Kinderkamer inrichting en kinderkamer tips.

29 juli 2015 | Kinderkamer

De kinderkamer voor uw kinderen

De kinderkamer is voor uw kinderen een van de belangrijkste plaatsen in het hele huis. Het is hun veilige haven om het maar zo te noemen. Ze slapen er in het begin zo’n beetje alleen maar zodra ze ouder worden, zullen ze er gaan spelen, televisie kijken (eventueel) spelletjes spelen en worden er ook vriendjes of vriendinnetjes uitgenodigd om er te komen spelen. Er moet dus wel een complete kinderkamer zijn met alles er op en er aan.

Waar moet het allemaal aan voldoen?

Net als elke andere kamer is huis dienen er een aantal meubels aanwezig te zijn voor uw kind om zijn/haar dingetjes in kwijt te kunnen. Denk hierbij aan kleren maar ook aan speelgoed. Als u op zoek gaat naar een goed bed voor uw kind dan heeft u echt keuze uit honderden kinderkamer bedden allemaal geschikt voor uw eigen kind, maar hoe kies je nou de juiste? Naast het bed dienen er ook een aantal andere meubels aanwezig te zijn zoals een kledingkast maar natuurlijk ook een opbergbak voor het speelgoed. Vergeet dit niet!

De aankleding van de kinderkamer

De kinderkamer decoratie of aankleding van de kinderkamer is ook van groot belang. Decoraties kunnen een bepaalde rust uitstralen voor het kind net als onrust door het gebruik van verkeerde decoraties. U kunt hierbij denken aan een klamboegordijnenlampen maar ook het behang zijn allemaal van belang. Net als dat in de woonkamer een bepaalde stijl aanwezig moet zijn zo geldt dat ook voor de kinderkamer. Hoe meer rust er hangt in de kinderkamer hoe beter het is voor uw kind.

Vloerbedekking, meubels en het geheel

Niet alleen het behang en de decoraties zijn van belang voor het doorvoeren van een bepaalde stijl. U moet ook denken aan het soort vloerbedekking (of andere vloersoorten) en de meubels zodat het een samenhangend geheel gaat vormen. Als u dit kunt realiseren zult u snel aan uw kind merken dat het rustig gaat slapen en energieker is dan ooit tevoren.

Hetzelfde geldt voor het gebruik van kleuren. U kunt er natuurlijk voor kiezen om felle kleuren te gebruiken maar zoals al zo vaak gezegd is rust vele malen beter voor uw kind. Gebruik dus met name matte kleuren (bijvoorbeeld kobalt blauw voor een jongen) en merk het resultaat snel genoeg bij uw kind.

Het klaarmaken van de kinderkamer voor de geboorte van uw eerste kind kan voor een boel rust zorgen achteraf.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën