De klamboe of muskietennet

29 juli 2015 | Slaapkamer

De klamboe of het muskietennet

De klamboe of het muskietennet is een accessoire voor in de slaapkamer dat eigenlijk uit de tropen afkomstig is. Daar wordt het gebruikt om muggen en daarmee tegelijk malaria bij je vandaan te houden tijdens het slapen. In Nederland en andere Europese landen worden ze gebruikt als accessoire in de slaapkamer en als rustbrenger in de nacht.

De klamboe – wel lucht geen vliegen of muggen

Sommige mensen zijn van mening dat een muskietennet om je bed het zuurstofgehalte tijdens het slapen beïnvloed. Dit is echter niet het geval. Het beschermnet heeft namelijk een maaswijdte van 256 gaatjes per vierkante inch wat inhoudt dat zuurstof er prima door kan maar zelfs de kleinste muggen niet. Dit beschermt je dus in de nacht tegen muggen en irritante vliegen.

Het materiaal van een klamboe

Tegenwoordig wordt een muskietennet gemaakt van lichtgewicht polyester waar dit eerder van katoen gemaakt werd. Er bestaan tegenwoordig ook geïmpregneerde netten die een bepaald gif bevatten dat voor mensen niet schadelijk is maar voor muggen dodelijk. Dit houdt dus in dat u de volgende ochtend dode muggen kunt vinden. Het voorkomt in ieder geval dat u geprikt kunt worden tijdens uw nachtrust.

De klamboe als bescherming voor de baby

Het is vandaag de dag vrij normaal om een klamboe op te hangen boven het ledikant van de baby. Muggen zijn met name dol op het prikken van baby’s en kleine kinderen (kleuters/peuters). Als u dus een klamboe ophangt als bescherming voor de baby dan weet u zeker dat deze niet geprikt worden door zo’n mug of last krijgen van vliegen en heeft u een grotere kans dat ook u de nacht gewoon door kunt slapen.

Het aanbrengen van een muskietennet

Als u een klamboe om uw bed of om het ledikant van uw kleine wilt hangen moet u er voor zorgen dat het bed of in ieder geval het slaapgedeelte volledig wordt afgesloten van buiten door middel van het muskietennet. Vaak wordt zo’n net bovenaan op 1 punt vastgemaakt en waait het daarna breed uit over het bed heen zodat het optimaal dekt en beschermt.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën