Koloniale meubelen

29 juli 2015 | Woonaccessoires

Koloniale meubelen

Koloniale meubelen komt je vandaag de dag nog best vaak tegen. U kunt ze herkennen aan de massieve van teak of mahonie hout gemaakte meubelen. Over het algemeen kunt u nog genoeg kasten vinden in deze periodestijl. Deze meubels bieden vaak veel opbergruimte door de massiviteit van de meubels. Ze zijn op verschillende manieren versierd maar veelvoorkomend zijn toch de rechte en ronde bogen op grote vlakken zoals op deuren.

Koloniale meubelen in huis

Koloniale meubels in huis plaatsen is niet even iets wat u zomaar doet. Over het algemeen gaat het hier om kasten en deze wegen al gauw een kilo of 200 of meer. De massiviteit van de kasten is terug te zien in alles. Niet alleen dikke houten deuren en planken maar ook de achterplaat. Dan is er nog de top decoratie van massief hout en dit alles bij elkaar maakt deze Koloniale meubels tot een beste hoop werk als u zo’n kast wilt plaatsen of verplaatsen. En wees er voorzichtig mee want er kan van alles mee gebeuren.

Koloniale meubelen veel onderhoud

Waar u goed op moet letten als u Koloniale meubels in huis plaatst is het onderhoud en de temperatuur waar ze in staan. Aangezien deze meubels uit hout vervaardigd zijn, zijn ze ook temperatuur gevoelig wat niet meer betekend dat hout uitzet en krimpt bij grote temperatuursverschillen. Dit is iets wat u liever niet mee wilt maken. Daarnaast moet u ook uitkijken voor houtworm wat vrij veel voorkomt met name in de topkappen en de deuren van de kasten. Ook is het belangrijk dat u regelmatig de Koloniale meubels even in de olie of bijenwas zet zodat ze niet dof uitslaan. Al met al brengen deze meubels nogal wat onderhoud met zich mee.

Koloniale meubelen met donkere kleuren

Koloniale meubels worden eigenlijk gekenmerkt door de donkere kleuren. Mahonie hout is van zichzelf al donker maar kan nog vele malen donkerder worden wanneer u het meubel met olie behandeld. Natuurlijk zijn er niet alleen maar kasten beschikbaar van de Koloniale stijl. U kunt ook eettafels met stoelen, salontafels, fauteuils en meer krijgen. Houdt er wel rekening mee dat echte Koloniale meubelen een aardig prijskaartje met zich meebrengen.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën