Lampen als sfeervolle woonaccessoire

29 juli 2015 | Verlichting

Sfeervolle verlichting

Lampen als woonaccessoire in uw huis kunnen echte sfeer brengers zijn. Ze kunnen de door u gerealiseerde sfeer en stijl enorm versterken of juist aanbrengen als u dit nog niet had. Natuurlijk moet u dan wel goed letten op een aantal factoren zoals het soort lamp, de vorm en de hoeveelheid watt van de lamp die u erin draait.

Lampen voor de woonkamer

Als u bezig gaan met het uitzoeken van de lampen voor de woonkamer dan is het verstandig rekening te houden met een aantal aspecten. Zo zult u er in ieder geval op moeten letten dat de verlichting past bij de stijl die u in huis heeft aangebracht. Ten tweede moet het een sfeervolle accessoire zijn en geen te aanwezige. Dit kunt u bewerkstelligen door bijvoorbeeld een 40 watts lamp te gebruiken of juist een 20 watts in plaats van een 60 watts lamp. Ook moet de vorm van de lamp passen bij de overige vormen in huis. Als u van abstract houdt, dan kiest u verstandig voor vierkante lampen voor aan het plafond, de muren en eventueel op tafel of in de vloer. Heeft u veel ronde accenten in de woonkamer, kies dan voor ronde lampen of plafonnières met richtbare spotjes. Op deze manier kunt u namelijk gemakkelijk de stijl dupliceren of versterken en meer sfeer in de woonkamer aanbrengen, dit is voor de woonkamer met name van belang omdat dit waarschijnlijk de meest gebruikte kamer is van uw huis.

Lampen in uw slaapkamer en de kinderkamer

Als u op zoek gaat naar lampen in uw slaapkamer en de kinderkamer dan kunt u weer hetzelfde doorvoeren als dat wat u heeft gedaan voor de woonkamer. Ook hier is het van belang dat de verlichting past bij de stijl en de sfeer die de kamers reeds rijk zijn. Met name voor deze kamers is het van belang die rust uit te blijven stralen aangezien u daar zoveel voordeel bij heeft. U zult dan beter slapen en dat geeft u de volgende dag alleen maar extra energie. Kies dus de juiste lampen voor aan de muren, plafond en in de kasten en u zult versteld staan van het resultaat.

Lampen in keuken in overige ruimtes van het huis

Als u eenmaal de belangrijkste ruimtes in uw huis heeft voorzien van de juiste lampen dan is het tijd om de keuken, extra slaapkamers, kantoor of werkruimte, garage en overige ook te gaan voorzien van het juiste soort lampen. Door de gehele stijl door te voeren door uw hele huis krijgt u veel meer rust op vele vlakken en in alle ruimtes van uw huis. Een stukje stijl zegt natuurlijk ook iets over uw persoonlijk en daarom is het erg belangrijk om met woonaccessoires zoals lampen juist uw stijl te versterken en de sfeer te vergroten.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën