De landelijke keuken afgestemd op landelijke inrichting

29 juli 2015 | Keuken

Een landelijke keuken

Een landelijke keuken past ideaal bij een landelijk stijl in uw huis. Maar hoe herkent u deze nu? Als u goed kijkt bij een keukencentrum dan kunt u ze er waarschijnlijk zo tussen uit kiezen. De randlijsten tussen de fronten verwijzen naar het framewerk waaruit vroeger de keukens werden gemaakt. Ook het fornuis moet duidelijk duiden op een landelijke keuken. Een veelgebruikt materiaal bij dit type keukens is gietijzer. Dit zie je terug in deuren en woonaccessoires.

Een landelijke keuken door nostalgisch aangezicht

Een keuken hoeft niet perse uit oude materialen zoals gietijzer te bestaan om tot de landelijke keukens te behoren. Als u bijvoorbeeld kiest voor antracietkleurige fronten in de keuken met lichte accenten op andere delen dan krijgt uw keuken een volledig nostalgisch aangezicht wat past bij deze stijl.

Een landelijke keuken met hedendaagse apparatuur

Ook is het niet zo omdat u dit type keuken heeft dat u geen moderne apparatuur mag gebruiken. In tegendeel. De look behoort bij de stijl. Wat zich verder allemaal in de keuken bevindt kan allemaal super de luxe zijn dat maakt niet uit. De kleurstelling, gebruikte materialen of aangezichten en details vormen juist de stijl en niet de machines. Houdt u ook rekening mee als u op zoek gaat naar dit type keuken. Details zijn belangrijk bij dit type en zorg dan ook dat deze aanwezig zijn. Dit kunt u ook doen met bijvoorbeeld behang of tegels in de keuken, hetzelfde geldt voor de vloer.

De details van de landelijke keuken

De type wordt met name gevormd door details. Deze details zitten met recht in en op de keuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de handgrepen van de laden en kastjes, de authentieke kromgreep van RVS. Ook het servies draagt hier aan bij en de plaatsing van andere details zoals een fruitmand of het keukengerei.

Een landelijke keuken kan dus op vele manieren gerealiseerd worden. Het is net waar u voor kiest wat het geheel vormt.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën