Led verlichting is sfeervol, sierlijk en spaarzaam

29 juli 2015 | Verlichting

Led verlichting is sfeervol, sierlijk en spaarzaam

Led verlichting is tegenwoordig helemaal hot. Niet alleen zie je het tegenwoordig in de autobranche en motorbranche, ook kom je het steeds vaker tegen in het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld maar eens aan straatverlichting, verkeerslichten en zelfs al bij sommige wegen. Een led is niet anders dan een verzameling van kleine lampjes bij elkaar in 1 vorm samengenomen. Een achterlicht van een auto bijvoorbeeld bevat misschien wel 100 verschillende ledjes. Deze techniek is tegenwoordig in huis ook op veel plaatsen te vinden.

Led verlichting in huis

Als we het dan toch hebben over dit type verlichting in huis, waar vind je het tegenwoordig dan? Wat dacht u van de keuken, onder de aanrechtkastjes, in de badkamer zijn ze er tegenwoordig die zelfs spatwaterbestendig zijn en dus geschikt voor de rand van het bad, verlichting aan de muur bij de douche of boven een van beide. Ook in de woonkamer komt het steeds vaker voor in bijvoorbeeld wandlampen, plafonnières, en spotverlichting.

Led verlichting is spaarzaam en heeft een hoge lichtopbrengst

Naast het feit dat dit soort verlichting spaarzaam is, heeft het ook nog eens een grotere lichtopbrengst dan een standaard lamp met bijvoorbeeld een E27 fitting. Dit komt mede door de vele kleine ledjes die in zo’n lamp geplaatst zijn. Er wordt zelfs beweerd dat een ledlamp minder energie verbruikt dan een spaarlamp. En waarom ook niet? 100 kleine lampjes geven samen meer licht dan 1 grote lamp maar ondervinden minder weerstand en daarom hoeven ze minder hard te werken om meer licht te produceren. Bovenal is led verlichting ook nog eens duurzaam want de verwachting is dat zo’n lamp ongeveer 2 x langer mee gaat dan een normale lamp met een peertje.

Led verlichting voor extra sfeer en versiering

Het licht dat van zo’n lampje afkomt is wel erg gebundeld in 1 straal en heeft maar weinig spreiding. Toch kun je hier vele kanten mee op. Als je deze combineert in bijvoorbeeld een design verlichting met licht naar boven en onderen dan is led uitermate geschikt. Door de toepassing van ledjes in een lamp kan er een compleet extra dimensie toegevoegd worden aan de sfeer in uw huiskamer, badkamer keuken of waar dan ook. Het dient niet zozeer alleen als sfeer maken maar ook als versiering want u zult zich niet snel storen aan dit type verlichting.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën