Muurschilderingen, muurschildering, wandschildering

29 juli 2015 | Wanddecoratie

Een muurschildering maakt uw inrichting uniek

Een originele manier om kunst, schilderwerk en wanden in huis te combineren tot een kunstzinnig geheel is een muurschildering. Muurschilderingen kunnen worden aangebracht door echte kunstenaars of handige mensen die netjes patronen kunnen overnemen. Muurschilders leveren vaak werk dat volledig is afgestemd op de wensen van de opdrachtgever. Er worden verschillende technieken toegepast zoals airbrush en gewoon schilderen.

Muurschilderingen in een moderne inrichting

Als men denkt aan een muurschildering, dan zijn de eerste beelden die men voor zich ziet vaak voor de hand liggend. Engelen en goddelijke figuren zijn de meest bekende wandschilderingen als men terugkijkt naar het verleden. Maar ook planten en Griekse mythologische figuren. Tegenwoordig zijn onderwerpen zoals tekenfilm, landschappen en bloemen populair.

Tips!

In een moderne strakke omgeving kan een muurschildering uitstekend tot zijn recht komen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Een zwarte of witte wand met een grote bloem als muurschildering
  • Een muurschildering doorgetrokken in een schilderij
  • Een band langs de onderkant, het plafond of door het midden van de wand

Een muurschildering in de kinderkamer

Een uitgesproken plek voor een wandschildering is de kinderkamer. Vrolijke figuren zoals princessen, vissen en Disney figuren zijn zeer populair in de kinderkamer. Maar ook natuurlijk auto’s, treinen, dinosaurussen, oerwoud thema’s zijn zeer in trek.

Zelf een muurschildering maken

Een muurschildering kun je zelf op verschillende manieren aanbrengen. De volgende stappen zijn slechts een voorbeeld waar je gewoon van af kunt wijken.

  1. Maak de ondergrond goed schoon en vetvrij;
  2. Indien je niet goed kunt schilderen, dan is het verstanding om gebruik te maken van een patroon. Dit patroon breng je gemakkelijk aan met een zacht potlood (2b of 4b).  Tip: Met een dia projector of een beamer voor de op computer (een beamer kun je tegenwoordig huren) kun je een beeld projecteren op de muur. Van dit beeld neem je de contouren over met het potlood;
  3. Vul de contouren in met een verf op olie basis. Olieverf is verkrijgbaar bij de betere hobby winkels. Maak gebruik van fijne penselen om strakke lijnen te krijgen en details te schilderen. Meng de verf in de gewenste kleuren en maak deze niet te dun om uitlopen te voorkomen.
  4. Ga geduldig aan de slag en neem je tijd en zet een lekker muziekje op. Dit wordt een ontspannende leuke opdracht.

Een fantastische muurschildering is het resultaat.

Een alternatief voor wandschilderingen zijn muurstickers.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën