Schilderijen als wanddecoratie

29 juli 2015 | Wanddecoratie

Schilderijen – van unieke versiering tot unieke verzameling

Schilderijen geven u een echte unieke versiering die uit te breiden is tot een unieke verzameling. U kunt dan kiezen voor een nieuwkomer die iets geschilderd heeft wat binnen uw stijl past, maar u kunt natuurlijk ook voor een van de grootmeester werken gaan. Denk hierbij dan niet direct aan de bekende Van Gogh of Picasso maar eerder een minder bekend meesterwerk van deze schilders of een bekender werk van een onbekendere schilder. Het belangrijkste hiervoor is dat het schilderij past bij uw stijl.

Kunst schilderijen of canvas doek

Tegenwoordig zie je het steeds meer, prachtige foto’s geprint op canvas doek en dat dit doek wordt opgehangen. U zit dan niet meer met oude antieke lijsten, bescherming tegen overbelichting en zoveel andere dingen als met kunst maar het heeft natuurlijk ook wel een andere waarde. Nog een andere optie is om het canvasdoek niet op te hangen maar op een houten frame vast te maken. Je kunt op deze wijze tegenwoordig zelfs afbeeldingen vinden die weersbestendig zijn en zelfs buiten gebruikt kunnen worden. Kunt u dus uw stijl ook goed doorvoeren in uw tuin of in uw tuinhuisje.

Waardevermeerdering met schilderijen

Natuurlijk is het mogelijk uw huis met uw persoonlijke stijl, een waardevermeerdering te geven door meesterwerken te gebruiken. Een aantal schilderijen hebben zelf al een onwijs hoge waarde die soms vermeerderd kan worden als de bijbehorende stukken er ook bij aanwezig zijn (stel bijvoorbeeld u heeft een hele serie met Van Gogh schilderijen in plaats van 1 Van Gogh en 1 Rembrandt). Net als bij andere wanddecoraties en woondecoraties moet u er wel rekening mee houden dat deze stukken vermoedelijk ooit met u meeverhuizen. De waardevermeerdering zit hem dan ook meer in het schilderij en in uw eigen gevoel dan in uw huis. Ook uw eigen stijl wordt hierdoor meer waard maar wederom is dit ook persoonlijk.

Goed weten wat u doet

U moet dus met recht goed weten wat u doet. Kiest u gewoon voor een simpele versiering of gaat u voor het aanleggen van een verzameling? Gaat u voor canvas doek of toch het origineel? Wat past het beste bij uw stijl? Alleen binnen of ook buiten? Een of meerdere? Dit zijn allemaal vragen die beantwoord moeten worden voordat u een keuze maakt over hetgeen u aan wilt schaffen. Wij proberen u dan ook te adviseren met deze vragen. Als u ze beantwoord heeft zult u ook de keuze zien, net als wij dat dan kunnen. Let gewoon op alles wat wij tot nu toe beschreven hebben en dan vindt u vast en zeker de keuze die het beste bij u past.

Het schilderij getoond op deze pagina is gemaakt door Arie Koning.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën