Servies

29 juli 2015 | Keuken

Servies

Servies, ook wel eetgerei en drinkgerei, betekent alle voorwerpen die dienen om eten op te serveren of vanaf of mee te nuttigen. Voorbeelden van serviesgoed zijn kopjes, kommen, schotels, borden, dekschalen, soepterrine, sauskommen, botervloot en ga zo maar door. Serviezen worden van verschillende soorten materialen gemaakt zoals porselein, aardewerk, metaal, hout, glas of steen.

Servies als decoratief gebruiksvoorwerp

Als je het eten op tafel zet, dan geeft een goed gekozen servies een behagelijk gevoel. Eigenlijk weet je dan dat je je hele inrichting goed op orde hebt, of krijgt. Servies kun je tegenwoordig in allerlei uiteenlopende uitvoeringen aanschaffen. Vierkante borden, lichtgevende kopjes, en bestek in zachtogende en moderne lijnen uitgevoerd. Het is een avontuurlijk zoektocht naar de juiste combinaties. En, je verrast je familie en vrienden niet alleen met je kookkunsten, maar presenteert je maaltijden ook nog eens op eigen originele wijze.

Decoratieve serviezen

In brocante inrichtingen tref je nog vaak grootmoeders Rosenthal servies aan. Rosenthal is het voorbeeld van een producent die nog steeds authentieke serviezen aanbied, maar ook een hedendaagse lijn heeft ontwikkeld. Andere bekende en minder bekende merken zijn Nachtmann, Zeller, Villeroy en Boch, Thomas en vele anderen.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën