Sfeerverlichting

29 juli 2015 | Verlichting

Sfeerverlichting in huis

Als u gaat kijken naar sfeerverlichting in huis dan moet u er goed op letten dat de gekozen verlichting goed past bij de door u gekozen stijl. Dit type verlichting is puur voor de sfeer en versiering maar de accenten hiervan zijn misschien wel het belangrijkste van alles voor de gekozen stijl. Welke kleur licht kiest u? Wat is de vorm van de verlichting? Waar plaatst u het? Allemaal vragen die u moet beantwoorden voor het maken van een keuze uit het ruime assortiment aan sfeerverlichting.

Sfeerverlichting in/aan de muur, in/aan het plafond, staand of hangend, detail of multifuntioneel.

Al deze punten moet u bekijken bij het uitzoeken van het juiste soort. Gaat u voor inbouw of opbouw lampen? Plaatst u deze dan op/in de muur of juist in/op het plafond? Geen van beide kan ook maar gaat u dan voor een staande lamp op een tafeltje of in een hoek? Gebruik u dit type als detail om uw stijl te benadrukken of heeft u liever een multifunctioneel accent? Denk hierbij dan aan het type verlichting dat extra sfeer met zich meebrengt en tegelijktijd de kamer primair verlicht of dient als leeslamp. Allemaal vragen en mogelijkheden waar u uit kunt kiezen. Met name als u gaat kijken naar het soort voorlichting voor aan/in het plafond en de muur dan heeft u echt vele mogelijkheden om uit te kiezen maar wat is nou de juiste? Zolang het de door u gekozen stijl maar versterkt, dan zit u altijd goed.

Sfeerverlichting in de tuin

Net als onze woonkamers zijn ook onze tuinen tegenwoordig belangrijk, daarom ziet men ook steeds vaker dat de gekozen stijl in de tuin doorgevoerd wordt. Dit zit hem niet alleen in de inrichting van de tuin, de beplanting maar net zo goed in de sfeerverlichting van de tuin. Als u op zoek bent naar verlichting in uw tuin dan heeft u ook tal van mogelijkheden. U kunt natuurlijk uw pad(en) verlichten, de randen accentueren, bepaalde ornamenten in uw tuin extra benadrukken, de vijver versieren of u kiest voor lampen die in stenen verwerkt zijn zodat ze niet echt zichtbaar zijn. Kiest u dan voor lampen die op het elektranet aangesloten moeten worden of lampen op zonne-energie? Allemaal keuzes waar u wederom voor komt te staan. Ook voor de keuze van het juiste soort verlichting in de tuin dient u de regels van uw stijl te handhaven en dan zult u zelf ook zien dat het allemaal goed komt.

Kleur en vorm van de sfeerverlichting in huis

Als u gaat letten op de kleur en de vorm van de verlichting dan is het belangrijk ook hier weer de gekozen stijl in gedachten te houden. Kiest u voor abstract dan is het belangrijk om juist abstracte lampen te plaatsen en geen ronde of apart gevormde. Hetzelfde geldt voor de kleur. Als u alles abstract gekleurd heeft dan is het niet verstandig om bij de sfeerverlichting juist te kiezen voor een afwijkende kleur. U maakt namelijk het hele idee achter sfeerverlichting hiermee ongedaan. In plaats van een “niet te aanwezig” detail wordt de verlichting een primair kenmerk in uw stijl en springt het er uit. Dit is dus iets wat u moet verkomen om een stijl eentonig door te voeren. Hetzelfde als bij de kleur geldt ook voor de vorm.

Keuzes en vragen komen als eerste naar boven als u op zoek bent naar de juiste details voor de verlichting. Als u aanhoudt wat wij voor u uitgezocht hebben dan kunt u een aardig eind komen in het integraal doorvoeren van de juiste stijl, ook in de te plaatsen sfeerverlichting.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën