Slaapkamer bedden de mogelijkheden

29 juli 2015 | Woonaccessoires

Slaapkamer bedden

Slaapkamer bedden zijn er in vele soorten en maten. U heeft keuze uit boxsprings, hoogslapers, stapelbedden, zelfbouw, waterbedden en meer. Naast het type bed zijn er ook nog diverse soorten bodems waar u uit kunt kiezen. U kunt kiezen voor een boxspring (heeft een vaste bodem), lattenbodem, springverenbodem, latex bodem en spiraalbodems. Afhankelijk van wat u lekker vind liggen en afhankelijk van wat goed voor u is, heeft ieder mens een eigen voorkeur in bodem.

Slaapkamer bedden bodems

Een van de belangrijkste aspecten van een bed is toch wel de bodem. Op deze bodem komt namelijk het matras te liggen en als de bodem niet genoeg stevigheid biedt gaat het matras doorliggen wat weer resulteert in rugklachten. Daarom is het van belang een stevige en geschikte bodem uit te zoeken. Als u gaat voor een boxspring dan heeft u gelijk de ombouw en de bodem erbij. Eventueel kunt u een zogeheten tussenmatras plaatsen wat onder het gewone matras komt te liggen en op de boxsprings. Als u een gewone ombouw koopt bij een beddenspeciaalzaak dan krijgt u ook de vraag wat voor soort bodem u wilt hebben. U kunt dan vaak kiezen uit een lattenbodem, spiraalbodem of springveren bodem. De lattenbodem zijn vele dwars latten die ligt gekromd het matras tillen. De lattenbodem heeft dus bij elke lat een raakvlak met het matras waardoor doorliggen minder voorkomt. De spiraalbodem heeft nog meer raakvlakken met het matras wat goed is voor extra stevigheid maar dit type bodem gaat sneller af aangezien de draagkracht uit de spiralen gaat. Hetzelfde geldt voor de springveerbodem waarbij er een hele lading veren het matras dragen. Laat u daarom goed adviseren als u over gaat tot het kopen van een nieuwe bodem.

Slaapkamer bedden matrassen

Misschien nog wel belangrijker dan de bodem is het matras zelf. Hier ligt u ten slotte ook op. Matrassen zijn er in vele soorten met verschillende soorten vulling voor verschillende draagkrachten. Ook hierbij is het verstandig u goed te laten adviseren door de beddenspeciaalzaak. De meest voorkomende soorten zijn pocketgeveerde matrassen, (natuur)latex matrassen en zonnepit olie matrassen. Ook is er natuurlijk de mogelijkheid als u gaat voor een waterbed dat u een watermatras heeft. De stevigheid van het matras zit hem in de vulling in combinatie met de bodem van het bed. Deze 2 samen vormen namelijk het draagvlak en de stevigheid waarop u kunt liggen. Om het matras zo stevig mogelijk te houden is het verstandig om het elke keer te draaien als u het bed ververst. Draai het matras dan om zijn as om en in de lengte om en als u de mogelijkheid heeft, wissel de matrassen van lig plek (uw eigen met die van uw partner als u 2 losse matrassen heeft). Dit geldt natuurlijk niet waterbedmatrassen.

Slaapkamer bedden plaatsen

Als u de bedden in uw slaapkamer gaat plaatsen is het wel verstandig om te kijken naar de plaatsing zelf. Waar zet u het bed neer? Het meest ideale is toch wel als u samen met uw partner aan de zijkant het bed kunnen verlaten. Vaak staat een bed met de hoofdzijde tegen een muur aan maar dit hangt ook af van de ruimte die u heeft in de slaapkamer. Als u goed kijkt naar de mogelijkheden en goed afweegt wat het meest ideale zou zijn, dan wilt het u vast lukken de meeste ruimte over te laten en het bed dusdanig neer te zetten dat iedereen er plezier van heeft.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën