De rustgevende en natuurlijke uitstraling van steigerhout. Alles over steigerhout.

29 juli 2015 | Woonaccessoires

Meubels van steigerhout

Een jonge trend is het fabriceren van meubels en woonaccessoires van steigerhout. De uitstraling van deze artikelen is zeer robuust en vaak doen de meubels verweerd aan. Dit geeft een zeer rustieke en natuurlijke uitstraling zowel binnen- als buitenshuis.

Wat is steigerhout?

Feitelijk zegt de naam het al. Steigerhout is niets anders dan een lange dikke plank die zijn dienst in de bouw heeft bewezen. De planken worden in de bouw gebruikt om over te lopen en vanaf te werken. Omdat het hout zo intens wordt gebruikt zitten de planken vaak vol met cement, zand en (roestige) spijkers. Omdat deze planken in weer en wind wordt gebruikt hebben deze een verweerde uitstraling. Het hout dat wordt gebruikt voor steigerhout is ruw vurenhout met een lange vezel.

Voorbehandeling en verwerking

Voordat er meubels van steigerhout worden gemaakt, worden eerst alle spijkers en schroeven verwijderd. Daarna wordt het hout goed geschuurd waardoor het hout zo goed als splintervrij is. Meubels die van steigerhout worden gemaakt, worden vaak watervast verlijmd en indien nodig met rvs schroeven en bouten afgemonteerd.

Verzorging van steigerhout

Steigerhout heeft vaak al een lang leven achter de rug. Ondanks dat de werking er grootendeels uit is zal steigerhout altijd een beetje blijven werken. Over het algemeen zal het hout na ongeveer een half jaar grijs gaan kleuren. Steigerhout heeft geen extra behandeling nodig.

Binnen of buiten?

Indien meubels van onbewerkt steigerhout zijn gemaakt kunnen deze zowel binnen als buiten worden gebruikt. Steigerhout is zeer weersbestendig. Door de invloeden van het weer zoals zon en regen zal het hout wellicht sneller verkleuren.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën