Tuinmeubelen en lounge meubelen

29 juli 2015 | Tuin

De laatste tuinmeubelen trends

Een van de belangrijkste tuinaccessoires zijn tuinmeubelen. Om ontspannen te kunnen genieten van uw tuin is het fijn als de buitenmeubelen zijn afgestemd op uw wensen. Er zijn verschillende klassen tuinmeubelen op de markt, variërend van kunststof tuinsets tot design collecties lounge meubelen. Met name de lounge meubelen zijn de laatste jaren in trek geraakt. De strakke ontwerpen en de comfortabele ergonomie zorgen voor een oogstrelend geheel met een goede zit kwaliteit. De zogenaamde lounge tuinmeubelen zijn verkrijgbaar van een medium tot topkwaliteit range.

Kunststof tuinmeubelen

Naast de luxere lounge meubelen bestaan er natuurlijk nog steeds de kunststof tuinmeubelen. Deze categorie is ideaal in het onderhoud en tevens gemakkelijker op te bergen. Een handige oplossing voor de kussens is de zogenaamde kussenkist. In periodes dat u de kussens niet gebruikt kunt u deze droog opbergen in de kussenkist, zonder dat u ruimte verliest in huis of in de schuur. Let er wel op dat u uw kussen goed laat drogen. Zweet en vocht kunnen voor schimmel zorgen en kunnen daarmee de kussens verpesten.

Houten tuinmeubelen

Een nieuwe trend is tuinmeubelen van steigerhout. Steigerhout geeft een verweerd en natuurlijk ogende uitstraling. Ideale eigenschappen van dit soort tuinmeubels is dat je steigerhout niet hoeft te behandelen.

Smeedijzeren tuinmeubelen

Een romantische tuin kan niet zonder smeedijzeren tuinmeubelen. Smeedijzeren meubelen doen over het algemeen nostalgisch en sierlijk aan. De metalen tuinmeubels zijn onderhoudsvrij en gemakkelijk schoon te houden. Let erop dat smeedijzeren tuinmeubelen zijn gecoat. Dit houdt in dat de meubelen met een speciale behandeling bestendig zijn gemaakt tegen weersinvloeden. De coating zorgt ervoor dat de meubelen duurzaam zijn en niet roesten.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën