Tuinverlichting is verkrijgbaar in vele variaties

29 juli 2015 | Tuin

Tuinverlichting voor extra sfeer in de tuin

Tuinverlichting kunt u in vele soorten krijgen. U kunt natuurlijk kiezen voor de “gewone” tuinlampen maar u kunt ook kiezen voor led verlichting en dan is er natuurlijk ook nog eens de keuze om voor lampen met zonnecellen te kiezen.

Tuinverlichting met zonnecellen

Als u kiest voor tuin verlichting met zonnecellen dan heeft u misschien wel de meest goedkope vorm van verlichting voor in uw tuin. De aanschaf waarde van tuinlampen op zonnecellen ligt wel hoger dan die van normale lampen maar het verbruik (energieverbruik) ligt echt vele malen lager. U bent dan natuurlijk wel afhankelijk van de zon voor het opladen van de batterijen/accu die in de lamp zit. De meeste tuin verlichting op zonnecellen brandt op een volledige oplading zo’n 8 uur. Dit betekend dat u in de zomermaanden dus ongeveer tot de volgende ochtend licht in u tuin hebt.

Tuinlampen als tuinverlichting

Er kunnen verschillende soorten verlichting in de tuin geplaatst worden als decoratie of versiering van de tuin. Met deze tuinaccessoires voor de tuin realiseert u extra sfeer. U kunt fakkels gebruiken maar u kunt ook kiezen voor tuinlampen. Tuinlampen zijn er in vele verschillende varianten. U kunt denken aan lampen voor aan de muur, maar u kunt ook lampen voor langs het pas in uw tuin krijgen (losse stenen met een lamp ingebouwd) of lampen op voet voor in de losse grond tussen de planten. Mocht u een vijver in de tuin hebben dan kunt u ook nog aparte lampen kopen voor in deze vijver wat nog meer sfeer aan uw tuin geeft. Met deze verschillende soorten van tuin verlichting kunt niet alleen uw tuin aankleden maar ook compleet maken.

Led tuinverlichting

Tegenwoordig komt u het vast ook steeds vaker tegen, led verlichting. Allemaal kleine lampjes samen in 1 lamp gebouwd voor extra licht opbrengst met minder energie verbruik. Deze technieken zijn nu ook terug te vinden in de tuinverlichting. Zo kunt u ook de led verlichting combineren met de zonnecellen en dan heeft u energiezuinige zelfoplaadbare lampen in uw tuin waar u in principe niet naar hoeft om te kijken. Ook is de led verlichting terug te voeren naar de vijververlichting. Al met al zijn er dus voldoende mogelijkheden om uw tuin te verlichten.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën