Verlichting als woonaccessoire. Verlichting en zuinige lampen informatie.

29 juli 2015 | Verlichting

Verlichting als sfeervolle woonaccessoire

Als u verlichting aanbrengt in uw huis als woonaccessoire, dan kan dit extra sfeer in uw huis maken. Een stopcontactlamp (lamp die met aan de stekker vast zit in het stopcontact) kan net die bepaalde hoek in uw woonkamer extra licht geven. Er zijn natuurlijk een heleboel soorten verlichting zoals lampen, kroonluchters, led verlichting, kaarsen en dan zijn er nog design verlichting en sfeerverlichting. Als deze verschillende soorten verlichting kunnen in uw huis extra sfeer aanbrengen door de juiste plaatsing, juist wattage van de lampen en natuurlijk als ze binnen de juiste stijl van uw huis vallen.

Verlichting binnen uw stijl

Zoals we zojuist al aan hebben gegeven zijn er vele verschillende soorten verlichting. In principe kunt u alle soorten gebruiken als u er maar op let dat de gekozen soort binnen de stijl van uw huis past. Stel dat u gaan voor een abstracte stijl en alle andere meubelen zijn in die stijl doorgevoerd, dan is het niet slim om te kiezen voor een kroonluchter, u kunt dan beter kiezen voor een mooie plafonnaire of design wandlampen om dat extra licht te geven in uw huis. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten waar u elk soort wilt gaan plaatsen aangezien uw huis natuurlijk meerdere vertrekken heeft en dus ook meerdere stijlen kan bevatten.

Verlichting in de woonkamer kan anders zijn dan in de keuken

Als u bezig bent met het inrichten van uw woonkamer dan kunt u kiezen uit de vele genoemde soorten. Als het in uw stijl past zit u toch niet snel verkeerd. Gaat u met de keuken bezig dan geldt natuurlijk hetzelfde, dat de gekozen soort wel binnen de stijl van uw keuken past. Als extra accenten in de keuken kunt u bijvoorbeeld spotjes plaatsen (met dimmer) onder de bovenste rij aanrechtkastjes (als u die heeft). Dit geeft de keuken en dan met name het aanrechtblad net dat extra beetje licht wat u nodig kunt hebben wanneer u in de keuken bezig gaat. Dit zelfde principe geldt natuurlijk ook voor de hal, overloop, slaapkamers, zolders en eventueel nog andere vertrekken in uw huis.

Verlichting met het juiste wattage

Het gebruiken van het juiste wattage in de lampen in uw huis is erg belangrijk. Stel u heeft in uw woonkamer een prachtige design lamp geplaatst aan de wand voor wat extra sfeer. Dit kan heel goed uitpakken als u bijvoorbeeld een 20 tot 40 Watts lamp erin plaatst maar wat nou als u een 100 Watts lamp plaatst? Dan kunt u de juiste bedoeling volledig verpesten en dat wil u toch niet? Om het nog een beetje ingewikkelder te maken heeft Philips tegenwoordig lampen die bijvoorbeeld 40 watt licht geven en maar 7 watt verbruiken, althans het gebruik van de lamp komt overeen met dat van een 7 watts lamp. Zo kunt u dus aanzienlijk besparen op uw electriciteitsrekening. Daarnaast heeft u ook nog de keuze uit spaarlampen maar daar geldt eigelijk hetzelfde ook weer voor.

Zolang u de juiste soort verlichting in de juiste stijl plaatst met de juiste lamp met bijbehorende hoeveelheid watt, dan kan dit enorm veel betekenen voor de sfeer in uw huis.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën