Wanddecoratie & Muurdecoratie | Alles voor wanddecoratie bij Woonaccessoires.nl

29 juli 2015 | Wanddecoratie

Wanddecoratie & Muurdecoratie

Wanddecoratie kan van alles zijn. U kunt hierbij denken aan schilderijen, fotolijsten, klokken, spiegels en behang. In principe kunt u overal aan denken wat uw muur versiert. Als u een bepaalde stijl aan het doorvoeren bent in uw huis dan is het ook belangrijk om deze stijl in uw overige decoraties, zoals dat aan de wand, door te voeren. Een geheel is ten slotte nog altijd mooier dan twee verschillende stijlen in een woonkamer of huis.

Wanddecoratie: van behang tot accessoires

Het begint allemaal bij de onderste laag, behang of verf? Dat is in principe de eerste stap bij het aanbrengen van een bepaalde stijl in uw huis. Het doel van het aanbrengen van een wanddecoratie is in principe het aanbrengen van een persoonlijke stijl. Stel even dat u houdt van abstract, als u dan de versiering voor de muren gaat aanschaffen zult u waarschijnlijk een vierkante klok met heldere achterplaat en donkere wijzers kiezen, een vierkante lamp met mat glas voor gebroken licht en ga zo maar door. Vergeet echter niet dat dit aangebracht moet worden op een muur en dat de onderlaag (de verf of het behang) als de eerste stap is bij het aanbrengen van uw persoonlijke stijl. Kies dus een behang of verf uit dat er bij past.

Interieurstickers of muur stickers als extra wanddecoratie

Tegenwoordig is het vrij gemakkelijk om die saaie witte tegels in de keuken of badkamer te versieren met interieurstickers. Een interieur sticker is niets anders dan een sticker die met behulp van wat water en een trekker op elk soort steen geplakt kan worden en waarmee u de mooiste vormen uit kunt kiezen. U kunt volledige patronen aanbrengen of juist kiezen voor een gebroken patroon als wanddecoratie. De interieurstickers worden ook wel muur stickers genoemd en toch is er ook nog het verschil van tegel en muur. De muur stickers plakt u daadwerkelijk op de muur en zo kunt u een extra accent aanbrengen in uw eigen stijl.

Toegevoegde waarde van wanddecoratie

Naast het feit dat u uw eigen stijl kan benadrukken met het aanbrengen van de juiste soort wanddecoratie kunt u ook een aanzienlijke waardevermeerdering krijgen of waarde toevoegen aan het bestaande. Smaak is hierin natuurlijk een belangrijk punt maar met de juiste attributen binnen de juiste stijl kunt u prachtige dingen realiseren en dat voegt toch echt alleen maar waarde toe aan uw woonstijl. Schilderijen zijn bijvoorbeeld attributen die al snel aan waardevermeerdering geven.

Het is natuurlijk wel zo dat als u gaat verhuizing dat u de schilderijen (hoogstwaarschijnlijk) meeneemt naar uw nieuwe huis aangezien u daar dezelfde stijl zult toepassen als deze u goed bevalt. Met behang of verf en eventuele kleinere accessoires zoals spiegels is dit natuurlijk een compleet ander verhaal, hoewel ook deze woondecoratie items waarde vermeerdering kunnen realiseren.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën