De wandklok is een zeer persoonlijk ding.

29 juli 2015 | Woonaccessoires

De wandklok is een functionele wanddecoratie

Een wanddecoratiestuk dat haast niet meer weg te denken is in ons moderne en snelle leven is de wandklok. Sinds de klok is uitgevonden wordt deze al gebruikt om ruimtes in huis te sieren met de schoonheid en functionaliteit. Wellicht is de wandklok daarom wel de meest belangrijke woonaccessoire dat verkrijgbaar is.

Stylen en types

Wandklokken zijn er in vele soorten en maten. Van standaard tot maatwerk. Van antiek tot design en zowel analoog als digitaal. Een bekende tijdloze klok is de stationsklok en de ouderwetse tegenhanger daarvan is wellicht de koekkoeksklok. Naast de standaard wandklokken bestaan er ook klokken die volledig alternatief zijn als het gaat om de techniek die er gebruikt wordt. Een aantal voorbeelden zijn bijvoorbeeld de kogelklok (met metalen knikkers), de waterklok en de projectieklok. De projectie klok projecteert de tijd op de muur. Dit is een wandklok zonder klok aan de wand. Daarnaast zijn er klassieke wandklokken en zeer strak vormgegeven design wandklokken.

Bekende merken

Er zijn tegenwoordig veel merken op de markt. Ieder merk heeft zijn eigen benadering en stijl. Onderzoek goed door welk merk je wordt aangesproken. Bekende merken voor een wandklok zijn: Karlsson, Mondaine, JP Meulendijks, LS Works, Newgate, Nextime, Invotis, Antartidee, Art & Mestieri.

Een wandklok selecteren

De keuze aan wandklokken is enorm. Dat maaakt het wellicht lastig om een mooie klok te selecteren. Wij raden dan ook aan om hier rustig de tijd voor te nemen. In andere woorden, maak er een project van. Bestudeer de verschillende merken en kom erachter wat je nu werkelijk bij je vindt passen. Een klok is een appart ding, omdat er zoveel persoonlijkheid vanaf straalt. Wellicht ontdek je met jouw project een nieuwe kant van jezelf als ht gaat om design en inrichting.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën