Keukenweegschalen | Weegschalen voor in de keuken

29 juli 2015 | Keuken

Weegschalen voor in de keuken

Als u aan de slag gaat in de keuken met een nieuw recept komt u altijd gewichten tegen. U heeft bijvoorbeeld een paar ons kipfilet nodig en een paar gram kruiden. Natuurlijk kunt u kant-en-klaar producten kopen waar het gewicht al op staat. Maar soms heeft u net iets meer dan u nodig heeft voor een gerecht. Weegschalen zijn hierbij erg handig om ingrediënten af te wegen. Maar het uitzoeken van de juiste keukenweegschaal kan soms nog eens lastig zijn.

Een platte weegschaal om uw ingrediënten nauwkeurig te wegen

Een absolute trend onder de weegschalen is een platte weegschaal. Deze weegschalen zijn maar een paar millimeter dik en hier kunt u eenvoudig ingrediënten op wegen. Inventum is Een van de merken met een complete serie in platte keukenweegschalen. De RVS weegschaal van Iventum heeft zelfs een mogelijkheid om de weegschaal op te hangen. Doordat de weegschaal extreem dun is kunt u hem zelfs ophangen aan het keukenrekje.

Weegschalen met schaalverdeling

De meeste weegschalen wegen alleen in grammen en kilo’s tot een bepaald maximum gewicht. Maar het komt regelmatig voor dat u bij een gerecht ook milliliters en liters moet toevoegen aan een gerecht. Uiteraard kunt u dit zelf terugrekenen, maar er zijn ook weegschalen met schaalverdeling. Hier kiest u zelf in welke schaal u wilt wegen. Sommige weegschalen hebben zelfs de mogelijkheid om een Amerikaans gerecht te laten omrekenen naar Nederlandse maatstaven. Ideaal als u een keer een echt buitenlands gerecht wilt koken in een Nederlandse keuken.

Budget weegschaal of toch een dure weegschaal?

Weegschalen zijn er in verschillende prijsklasse te krijgen. Uiteraard zijn er budgetweegschalen en dure weegschalen. Maar in principe maakt de prijs niet veel uit. Een weegschaal van tien euro zal net zo goed werken als een weegschaal van veertig euro. Het ligt er net aan wat voor model u wilt en wat uw weegschaal moet kunnen. Uiteindelijk gaat het erom dat u er goed mee kunt werken.

Een weegschaal aanschaffen

U kunt overal een weegschaal aanschaffen, maar wij raden aan online weegschalen te kopen. Online kunt u prijzen vergelijken en zo op de meest goedkope manier een weegschaal aanschaffen die u nodig heeft.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën