De woonkamer inrichting

29 juli 2015 | Woonaccessoires

De woonkamer inrichten

Als u bezig gaat met de inrichting van de woonkamer dan moet u er rekening mee houden dat dit vertrek gemiddeld het meest gebruikte is in uw huis. Elke avond en soms middagen en ochtenden zult u er doorbrengen. Zorg er daarom voor dat u voor de volle 100% achter de indeling en inrichting staat zodat u zo lang mogelijk kan genieten van uw woonkamer.

De woonkamer inrichting

De inrichting voor dit vertrek zal in principe weer voldoen aan de eisen voor de stijl zoals dit voor elk vertrek in uw huis van toepassing is. Zorg ervoor dat ook dit deel van uw huis een geheel vormt met de rest en de uitwerking ervan zal optimaal zijn. Een gemiddeld gezin brengt tussen de 6 en 9 uur per dag door in de woonkamer. De indeling ervan is dan ook erg belangrijk.

Wat allemaal te plaatsen in een woonkamer

Als u op zoek gaat naar meubels, verlichting en accessoires voor in dit deel van uw huis dan is het belangrijk dat u rekening houdt met de volgende standaard zaken die eigenlijk in een woonkamer thuishoren:

  • Bank(en) eventueel met stoelen
  • Boeken annex DVD kast
  • Salontafel
  • Telefoon tafeltje of kastje
  • TV meubels (kastje of wandrek)
  • Verlichting aan het plafond en muren
  • Leesverlichting
  • Accessoires zoals schilderijen en foto’s

Het is natuurlijk afhankelijk van de grote van de woonkamer wat u er allemaal in kwijt kunt. Logischer wijs kunt u vele malen meer kwijt in een woonkamer van 6 meter bij 4 meter (24 m2) dan in een woonkamer van 5,5 meter bij 3,5 meter (19,25 m2). Dan zijn andere zaken ook nog van belang zoals ramen, stopcontacten en deuren voor de plaatsing van de meubels en de woonaccessoires. Een concreet voorbeeld kan dus moeilijk geschets worden in verband met de vele factoren en mogelijkheden.

Meubels in de woonkamer

Als u de meubels in de woonkamer gaat plaatsen moet u zich natuurlijk afvragen of u deze prominent aanwezig wilt laten zijn of juist niet. De kleur van de meubels tezamen met de vorm zijn hierin van het grootste belang. Witte muren met zwarte of donkerbruine meubels accentueren de vormen van de kamer juist maar als u de witte muren een bordeaux rode kleur zou geven dan komen de meubels op u af en dat wilt u natuurlijk niet. Ook is de plaatsing van de meubels van groot belang en natuurlijk de samenhang tussen de meubels. Sluiten deze goed bij elkaar aan of juist niet? In principe geldt hier ook de regel van uniformiteit weer. Als u er voor kunt zorgen dat alle meubels in de ruimte bij elkaar passen en een geheel vormen met de ruimte dan weet u de ideale inrichting voor de woonkamer gemakkelijk te realiseren.

Schrijf als eerste een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Categorieën